Wczesne objawy ciąży
-
Blue1991 przykro mi ja właśnie od około półtora tygodnia mam bóle podbrzusza jak na @ do tego doszło kłucie lewego jajnika. Czasami mam zawroty głowy, bóle głowy i katar. Nie wiem czy to mogą być objawy ciąży. @ mam mieć dopiero za 6 dni więc to dziwne że tyle czasu wcześniej mam bóle przypominające menstruacyjne
-
Niezapominajka90 wrote:Blue1991 przykro mi ja właśnie od około półtora tygodnia mam bóle podbrzusza jak na @ do tego doszło kłucie lewego jajnika. Czasami mam zawroty głowy, bóle głowy i katar. Nie wiem czy to mogą być objawy ciąży. @ mam mieć dopiero za 6 dni więc to dziwne że tyle czasu wcześniej mam bóle przypominające menstruacyjne
Objawy, które opisujesz mogą być wczesnymi objawami ciąży, ale mogą być też objawami nadchodzącej miesiączki. Najlepiej poczekać cierpliwie do terminu miesiączki i zrobić test. -
U mnie nie było żadnych objawów . Zobaczyłam, że okres mi się skończył i zrobiłam test, na którym pojawiły się dwie kreski. Praktycznie do razu wybrałam się do ginekologa aby to potwierdzić. W ciąży również nie zaobserwowałam u siebie większych zmian poza rosnącym brzuchem.
Jeśli szukalibyście poza tym dobrego lekarza do prowadzenia ciąży w Rzeszowie, mogę od siebie polecic zapisanie się do pani doktor https://ginekolog-rzeszow.pl/
Która przyjmuje też na fundusz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 12:39
-
Hej dziewczyny,
Czy macie może jakieś sposoby na ciążowe dolegliwości?
Od jakiegoś tygodnia czuję się bardzo kiepsko. Nie mam na nic siły. Mam totalny wstręt do jedzenia. Ciągle czuję ucisk w żołądku i niesmak w ustach. Przez większość dnia mam uczucie jakby mi coś stało w gardle...
Dzisiaj jeszcze doszły do tego zawroty głowy. Jak już mam na coś ochotę i to zjem to przez chwilę czuję się lepiej a potem mdli mnie z podwójną siłą.
Czy jest jakaś szansa, że te objawy trochę złagodnieją? Póki co to większość dnia walczę sama że sobą...
-
Faelwen90 wrote:Hej dziewczyny,
Czy macie może jakieś sposoby na ciążowe dolegliwości?
Od jakiegoś tygodnia czuję się bardzo kiepsko. Nie mam na nic siły. Mam totalny wstręt do jedzenia. Ciągle czuję ucisk w żołądku i niesmak w ustach. Przez większość dnia mam uczucie jakby mi coś stało w gardle...
Dzisiaj jeszcze doszły do tego zawroty głowy. Jak już mam na coś ochotę i to zjem to przez chwilę czuję się lepiej a potem mdli mnie z podwójną siłą.
Czy jest jakaś szansa, że te objawy trochę złagodnieją? Póki co to większość dnia walczę sama że sobą...
Mi BARDZO pomogły napary z mięty na nudności. Do tego stopnia, że sama byłam w szoku. Czułam mdłości, 2-3 łyki ciepłej mięty i dosłownie problem mijał, mogłam spokojnie zjeść lekkie śniadanie. Spróbuj też u siebie na zmęczenie i zawroty głowy jest tylko jedno wyjście - odpoczynek, dużo odpoczynku.
Zazwyczaj wszystko mija z końcem 1 trymestru. U mnie zaczęło się około 9/10 a skończyło koło 14/15, ale wiadomo że u każdego jest inaczej. -
Dzięki za radę. Jutro spróbuję mięty, oby i mi pomogła.
Czy utrata wagi związana z tymi wszystkimi objawami powinna niepokoić? W tydzień zgubiłam ponad kilogram, mam nadzieję, że to nie zaszkodzi na tym etapie?
U mnie to dopiero 7 tydzień i martwię się o rozwój ciąży. -
Faelwen90 wrote:Dzięki za radę. Jutro spróbuję mięty, oby i mi pomogła.
Czy utrata wagi związana z tymi wszystkimi objawami powinna niepokoić? W tydzień zgubiłam ponad kilogram, mam nadzieję, że to nie zaszkodzi na tym etapie?
U mnie to dopiero 7 tydzień i martwię się o rozwój ciąży.
Nie zaszkodzi. Wymioty + niechęć do jedzenia = utrata wagi. Pamiętaj żeby się dobrze nawadniać i znajdź do jedzenia coś co Ci podejdzie. U mnie mimo mdłości, jedyne co byłam w stanie jeść na początku to chleb z almette i jabłka. To mnie ratowało
Faelwen90 lubi tę wiadomość
-
Ja pierwszych objawów ciąży za bardzo nie miałam, poza brakiem okresu tak w sumie. Później głównie zmęczenie było, pojedyncze mdłości, nagorszy hyl 3 trymestr bo zgagi mnie prawie zabiły 😅
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele(2msc)
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09☑️T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO Nadwaga ❌️
8dpo - prog + estradiol✅️
9dpo usg - potwierdzone ciałko żółte, wszystko w środku ok✅️ -