Wiek ciąży USG a OM
-
Hej, mam pytanie.
Na USG lekarz ocenił wiek ciąży na 8w5d a z ostatniej miesiączki 9+6. Czy to jest normalne? U gin byłam 21.03.
Ostatnia miesiączka była 12.01.
O czym może to świadczyć? Taka rozbieżność
Z góry dzięki za odpowiedź 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 12:11
-
Może to świadczyć o późniejszej owulacji, albo o tym, że pomiar jest niedokładny, bo dziecko w tym czasie jest już całkiem ruchliwe, mogło się bardziej zgiąć/poruszyć. Jeśli lekarz mówi, że wszystko jest ok, to znaczy, że tak jest
-
Okeńka wrote:Właśnie z moich obserwacji owulację miałam koło 18-20 dnia cyklu. Czyli stąd może wynika ta rozbieżność?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 14:15
Mas lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, u mnie sprawa wygląda tak- od ostatniej miesiączki pierwsze USG było w 4t6d- z obrazu wyszło 5+2 byl pęcherzyk 0.6 cm. Kolejne było w 6+5, USG 6+1 crl 0,47 i widoczne ❤️, wczoraj byłam na wizycie 8+4 wg USG 7+6 ❤️ bije, crl 1.5 cm. Wynika z tego, że ciąża robi się coraz młodsza, jest się czym martwić? I czy przyrost 1 cm w ciągu dwóch tygodni nie jest to za mało? Wczoraj z ekscytacji nie dopytalam, lekarz w sumie też oszczędny w słowach. Jestem po poronieniu i nie potrafię sobie poradzić z emocjami. Ciągle doszukuje się czegoś złego 😟
-