Wodniste upławy w 12-13 tygodniu ciąży
-
Witam, czy któraś z was miała bardzo wodniste i obfite upławy w ciąży? Już tydzień się z tym męczę. Aktualnie z tego powodu jestem w szpitalu i jeszcze nie ma żadnej diagnozy. Usg niby ok, krew, mocz ok, posiewy w porządku. Uplawy są naprawdę obfite, szczególnie po nocy to nawet kilka razy muszę zmieniać bieliznę bo lekarze nie zalecają wkładek. Martwię się, co to może być. W Internecie się naczytałam że może wody płodowe ale w szpitalu nikt nie mówi nawet o tym więc mam nadzieję że to nie to. To już moja trzecia ciąża, dwie poprzednie poroniłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:00
Aniołek 13 tc 30.01.2015 r.
Aniołek 8 tc 07.06.2015 r. -
mi w drugim trymestrze bardzo śluz się zmienia, raz jest gęstszy, a był też taki okres jakoś ok 1.5 tygodnia, że wydzielina była rzadka i wodnista ale zazwyczaj delikatnie podbarwiona na biało. Nigdy jednak nie było takiej sytuacji żeby mi poleciało po nogach. Czasami miałam mokrą plamę na wkładce ale miałam usg i wszystko w porządku, poziom wód odpowiedni i zrobiłam sobie jeszcze test ph pochwy i wyszło kwaśne także to nie wody. Ja miałam swojego czasu grzybicę i możliwe, że to od tego. Ogólnie w pierwszym trymestrze miałam śluz bardziej gęsty niż w II. A masz coś takiego, że czujesz bardziej obfite upławy jak wstaniesz z łóżka? Czy niezależnie od pozycji?
-
Raczej właśnie rano są najbardziej obfite jak wstaję z łóżka. Lekarz podejrzewa grzybicę i jutro będę wiedzieć. Dostaję nystatynę i chyba jest trochę lepiej. Ale martwię się czy to nie zaszkodziło dzidziusiowi.. Może jutro przy wypisie ze szpitala zrobią usg.
Aniołek 13 tc 30.01.2015 r.
Aniołek 8 tc 07.06.2015 r. -
a może zapytaj się lekarza czy mogą ocenić poziom wód płodowych? Wiem, że za pomocą usg można ( tylko nie wiem czy w tak wczesnej ciąży), ja w 15 tygodniu byłam na IP z powodu tych upławów ( tez się bałam, ze to wody) i lekarz zrobił usg i powiedział, że poziom wód płodowych prawidłowy. A w ogóle to jak Ty to zrobiłaś, że przyjęli Cię do szpitala z powodu upławów? miałaś jeszcze jakieś dolegliwości? bo jak ja byłam z podobnym problemem na IP to lekarz popatrzył na mnie jak na wariatkę i dał mi do zrozumienia, ze niepotrzebnie zawracam głowę, powinnam z upławami do lekarza prowadzącego się zgłosić a nie do szpitala..
-