SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wodniste upławy w 12-13 tygodniu ciąży
Odpowiedz

Wodniste upławy w 12-13 tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anesska Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś z was miała bardzo wodniste i obfite upławy w ciąży? Już tydzień się z tym męczę. Aktualnie z tego powodu jestem w szpitalu i jeszcze nie ma żadnej diagnozy. Usg niby ok, krew, mocz ok, posiewy w porządku. Uplawy są naprawdę obfite, szczególnie po nocy to nawet kilka razy muszę zmieniać bieliznę bo lekarze nie zalecają wkładek. Martwię się, co to może być. W Internecie się naczytałam że może wody płodowe ale w szpitalu nikt nie mówi nawet o tym więc mam nadzieję że to nie to. To już moja trzecia ciąża, dwie poprzednie poroniłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:00

f2w3flw1upie6gtl.png
    Aniołek 13 tc 30.01.2015 r.
    Aniołek 8 tc 07.06.2015 r.
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w drugim trymestrze bardzo śluz się zmienia, raz jest gęstszy, a był też taki okres jakoś ok 1.5 tygodnia, że wydzielina była rzadka i wodnista ale zazwyczaj delikatnie podbarwiona na biało. Nigdy jednak nie było takiej sytuacji żeby mi poleciało po nogach. Czasami miałam mokrą plamę na wkładce ale miałam usg i wszystko w porządku, poziom wód odpowiedni i zrobiłam sobie jeszcze test ph pochwy i wyszło kwaśne także to nie wody. Ja miałam swojego czasu grzybicę i możliwe, że to od tego. Ogólnie w pierwszym trymestrze miałam śluz bardziej gęsty niż w II. A masz coś takiego, że czujesz bardziej obfite upławy jak wstaniesz z łóżka? Czy niezależnie od pozycji?

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • anesska Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej właśnie rano są najbardziej obfite jak wstaję z łóżka. Lekarz podejrzewa grzybicę i jutro będę wiedzieć. Dostaję nystatynę i chyba jest trochę lepiej. Ale martwię się czy to nie zaszkodziło dzidziusiowi.. Może jutro przy wypisie ze szpitala zrobią usg.

f2w3flw1upie6gtl.png
    Aniołek 13 tc 30.01.2015 r.
    Aniołek 8 tc 07.06.2015 r.
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może zapytaj się lekarza czy mogą ocenić poziom wód płodowych? Wiem, że za pomocą usg można ( tylko nie wiem czy w tak wczesnej ciąży), ja w 15 tygodniu byłam na IP z powodu tych upławów ( tez się bałam, ze to wody) i lekarz zrobił usg i powiedział, że poziom wód płodowych prawidłowy. A w ogóle to jak Ty to zrobiłaś, że przyjęli Cię do szpitala z powodu upławów? :) miałaś jeszcze jakieś dolegliwości? bo jak ja byłam z podobnym problemem na IP to lekarz popatrzył na mnie jak na wariatkę i dał mi do zrozumienia, ze niepotrzebnie zawracam głowę, powinnam z upławami do lekarza prowadzącego się zgłosić a nie do szpitala..

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ