X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wodniste upławy w 12-13 tygodniu ciąży
Odpowiedz

Wodniste upławy w 12-13 tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anesska Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś z was miała bardzo wodniste i obfite upławy w ciąży? Już tydzień się z tym męczę. Aktualnie z tego powodu jestem w szpitalu i jeszcze nie ma żadnej diagnozy. Usg niby ok, krew, mocz ok, posiewy w porządku. Uplawy są naprawdę obfite, szczególnie po nocy to nawet kilka razy muszę zmieniać bieliznę bo lekarze nie zalecają wkładek. Martwię się, co to może być. W Internecie się naczytałam że może wody płodowe ale w szpitalu nikt nie mówi nawet o tym więc mam nadzieję że to nie to. To już moja trzecia ciąża, dwie poprzednie poroniłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:00

f2w3flw1upie6gtl.png
    Aniołek 13 tc 30.01.2015 r.
    Aniołek 8 tc 07.06.2015 r.
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w drugim trymestrze bardzo śluz się zmienia, raz jest gęstszy, a był też taki okres jakoś ok 1.5 tygodnia, że wydzielina była rzadka i wodnista ale zazwyczaj delikatnie podbarwiona na biało. Nigdy jednak nie było takiej sytuacji żeby mi poleciało po nogach. Czasami miałam mokrą plamę na wkładce ale miałam usg i wszystko w porządku, poziom wód odpowiedni i zrobiłam sobie jeszcze test ph pochwy i wyszło kwaśne także to nie wody. Ja miałam swojego czasu grzybicę i możliwe, że to od tego. Ogólnie w pierwszym trymestrze miałam śluz bardziej gęsty niż w II. A masz coś takiego, że czujesz bardziej obfite upławy jak wstaniesz z łóżka? Czy niezależnie od pozycji?

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • anesska Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej właśnie rano są najbardziej obfite jak wstaję z łóżka. Lekarz podejrzewa grzybicę i jutro będę wiedzieć. Dostaję nystatynę i chyba jest trochę lepiej. Ale martwię się czy to nie zaszkodziło dzidziusiowi.. Może jutro przy wypisie ze szpitala zrobią usg.

f2w3flw1upie6gtl.png
    Aniołek 13 tc 30.01.2015 r.
    Aniołek 8 tc 07.06.2015 r.
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może zapytaj się lekarza czy mogą ocenić poziom wód płodowych? Wiem, że za pomocą usg można ( tylko nie wiem czy w tak wczesnej ciąży), ja w 15 tygodniu byłam na IP z powodu tych upławów ( tez się bałam, ze to wody) i lekarz zrobił usg i powiedział, że poziom wód płodowych prawidłowy. A w ogóle to jak Ty to zrobiłaś, że przyjęli Cię do szpitala z powodu upławów? :) miałaś jeszcze jakieś dolegliwości? bo jak ja byłam z podobnym problemem na IP to lekarz popatrzył na mnie jak na wariatkę i dał mi do zrozumienia, ze niepotrzebnie zawracam głowę, powinnam z upławami do lekarza prowadzącego się zgłosić a nie do szpitala..

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ