X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wolno rozwijająca się ciąża
Odpowiedz

wolno rozwijająca się ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam nowy temat bo moja sytuacja jest dość nietypowa i może któraś z was będzie mi coś w stanie doradzić.
    @ miałam 30czerwca cykle mam ok 31dni. Według of, który uwzględnia owu jestem w 8tc.
    Bety: data - wynik
    30.07 - 26
    01.08 - 46
    12.08 - 3347
    14.08 - 4042
    18.08 - 4939
    20.08 - 5815
    Więc przyrosty od 12 nie za fajne. Usg miałam 19.08 widoczny pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym 5mm, więc na logikę zdecydowanie za mało. Dziś usg pęcherzyk 7,5mm i nie rozumiem co się dzieje? Nie zrozumcie mnie źle, marzę żeby ciąża się skończyła dobrze, ale nie ma szans żebym zaszła później. Więc dlaczego pęcherzyk rośnie? Czy któraś z was miała taką sytuację? Czy jest waszym zdaniem szansa? Ginek raczej mi nie dawała nadziei i mówiła, że możliwe że mamy do czynienia z jakąś wadą rozwojową ... Czy któraś z was ma pomysł co się dzieje?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się zdarzyc tak,że jest puste jajo....wtedy niestety nic z tym sie nie da zrobić. Odczekaj tydzień, powtórze usg i wtedy zobaczysz. Od pewnego tygodnia ciazy nie ma juz takich przyrostów jak na początku i wtedy sprawdza sie wszystko na usg. Na bete juz teraz nie zwracaj uwagi bo jest niewiarygodna. Zrób jeszcze raz usg na dobrym sprzęcie.

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja warto poczekać ,wspieram trzymam kciuki mocno .:*

weronika86 lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy jeżeli jajo jest puste nie powinno ona być już większe?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ