X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wyjazd w góry bezpieczny?
Odpowiedz

Wyjazd w góry bezpieczny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem obecnie na początku 9tc. Za 2 tygodnie wybieramy się na dolinę chochołowską, na krokusy. Myślicie, że tam rzeczywiście jest aż taka zmiana ciśnień żeby z tego rezygnować? Wtedy będę po 10tc.

• Sanni Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natalia, my wyjeżdżamy w najbliższy piątek też na krokusy, planowaliśmy ten wyjazd już od bardzo bardzo dawna, aż okazało się że jedziemy we 3 :) u mnie jest troszkę wcześniej bo 5 tydzień dopiero, ale lekarz powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań.

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetnie, ja jeszcze w przyszły czwartek zapytam swojego lekarza, bo mam wizytę - tak się udało :) My jedziemy dopiero 24 kwietnia, więc mam nadzieję, że z tych krokusów coś jeszcze będzie :) tez planowaliśmy od długiego czasu :)

• Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na majowke i planujemy wejsc na Starorobociański wierch bo chcemy hartowac malucha do gorskich wedrowek od malego ;)) pani doktor powiedziala, ze kobiety lataja samolotami i sa stewardessami i jakos zachodza w ciaze i nie ma zwiekszonego odsetka poronien u nich wiec zakladam ze przy takim powolnym tempie zmiany cisnien jakie jest podczas podrozy w gory to nie ma ryzyka:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed wyjazdem bym tylko spała i spała, a teraz po tych górskich wędrówkach czuję się o niebo lepiej. Robimy dolinki i jakieś lżejsze szlaki i jest super :)

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Mam nadzieję, że mi wyjazd też pomoże przełamać zmęczenie i senność :) Udanych wędrówek!:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ