X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wyjazd w góry bezpieczny?
Odpowiedz

Wyjazd w góry bezpieczny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem obecnie na początku 9tc. Za 2 tygodnie wybieramy się na dolinę chochołowską, na krokusy. Myślicie, że tam rzeczywiście jest aż taka zmiana ciśnień żeby z tego rezygnować? Wtedy będę po 10tc.

• Sanni Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natalia, my wyjeżdżamy w najbliższy piątek też na krokusy, planowaliśmy ten wyjazd już od bardzo bardzo dawna, aż okazało się że jedziemy we 3 :) u mnie jest troszkę wcześniej bo 5 tydzień dopiero, ale lekarz powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań.

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetnie, ja jeszcze w przyszły czwartek zapytam swojego lekarza, bo mam wizytę - tak się udało :) My jedziemy dopiero 24 kwietnia, więc mam nadzieję, że z tych krokusów coś jeszcze będzie :) tez planowaliśmy od długiego czasu :)

• Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na majowke i planujemy wejsc na Starorobociański wierch bo chcemy hartowac malucha do gorskich wedrowek od malego ;)) pani doktor powiedziala, ze kobiety lataja samolotami i sa stewardessami i jakos zachodza w ciaze i nie ma zwiekszonego odsetka poronien u nich wiec zakladam ze przy takim powolnym tempie zmiany cisnien jakie jest podczas podrozy w gory to nie ma ryzyka:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed wyjazdem bym tylko spała i spała, a teraz po tych górskich wędrówkach czuję się o niebo lepiej. Robimy dolinki i jakieś lżejsze szlaki i jest super :)

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Mam nadzieję, że mi wyjazd też pomoże przełamać zmęczenie i senność :) Udanych wędrówek!:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ