X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wymioty w ciąży
Odpowiedz

Wymioty w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jestem w 7 tyg + 2

Ogólnie zawsze miałam duży apetyt. Od tygodnia jestem bardzo wybredna. Od tygodnia również mam mdłości - które trwają cały dzień.

Przedwczoraj pojawiły się wymioty. Nie są one bardzo obfite, natomiast pojawiają się o różnych porach dnia.

Czy to jest normalne, że nie występują tylko i wyłącznie rano?

• an Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranne mdłości są mitem. Występują one przez cały dzień. Natomiast często rano są one po prostu najsilniejsze, stąd taki mit :)

Weronika98 lubi tę wiadomość

• Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an wrote:
    Poranne mdłości są mitem. Występują one przez cały dzień. Natomiast często rano są one po prostu najsilniejsze, stąd taki mit :)

Dziękuję ☺️

• Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie to samo. Męczy mnie od rana do wieczora. Ostatnio na wizycie u ginekologa o tym wspomniałam i dalamki receptę na Navatil. Nie wiem jaki jest odpowiednik tego leku w Polsce. W końcu mogę normalnie funkcjonować... . A tak to miałam wrażenie, że wszystko co jem zalega mi w żołądku i nie chce się trawić.

preg.png
  • Yowelin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce jest lek Xonvea na receptę. U mnie się mdłości pogarszają na wieczór więc zgadzam się, że ich poranność to mit.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2024, 14:27

preg.png
  • MałaMonia Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któraś walczy z mdłościami mam do odsprzedania 33 tabletki leku XONVEA, lek na receptę dla kobiet w ciąży, mi pomagal. (1 całe opakowanie w drugim 13 tab.)

Kontakt [email protected], możliwość sprzedaży przez vinted

Starania od 2019
    Ona: lat 28
    📌 hiperinsulinemia
    📌hiperprolaktynemia
    📌Hiperandrogenizm
    📌mthfr hetero
    📌V Leiden hetero

Tsh 0.655
    FT4 12.72
    Fsh 3.1
    LH 7.01
    Anty TPO 0.25
    Anty TG 0.69
    Estradiol 248
    Testosteron 0.61 mg/ml
    DHEA SO4 14.08
    SHBG 149
    Androstention 2.26

☑️AMH 3.38
    ☑️drożność sono hsg
    ☑️Homocysteina

💊diostinex
    💊3x500mg glucophage
    💊Metylowany kwas foliowy i B12
    💊Acard 75mg

On lat 29
    📌Morfologia 2%
    ☑️ Koncentracja 33,45 mln
    ☑️ Liczba całkowita 180,63M
    ☑️Ruchliwość 71.26%
  • Fantazja61 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości zaczęły się od połowy 6tc a od 9 doszły wymioty, wszystko nasilało się popoludniu i pod wieczór. Ostatnio do tego stopnia mnie sponiewierało że zaczęłam brać xoneva. Wymioty przeszłybyśmy ręką odjął, mdłości jeszcze są ale dużo mniejsze. Także polecam, żeby się nie męczyć

• Tysianka Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ręką na sercu polecam Xonvea. Jest bardzo droga, ale naprawdę działa cuda. Druga ciąża mnie zaskoczyła intensywnością mdłości i wymiotów i niestety, ale lekarze zdiagnozowali niepowściągliwe wymioty. Męczę się już 7 tygodni i dalej jest tak samo, ale xonvea pomogła na tyle, że funkcjonuje w miarę normalnie. Nie ma

• AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety też męczą mdłości w ciąży przez praktycznie cały dzień z większym nasileniem późnym wieczorem :/ Wczoraj wzięłam pierwszy raz na noc Bonjesta, będę obserwować czy pomagają, niestety dzisiaj przez cały dzień towarzysz mi naprawdę duża senność, dosłownie przysypiam co chwilę i ciężko mi normalnie funkcjonować 😪

preg.png
  • Lubka Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . U mbie jest to samo. Caly dzien mdlisci. Nie man na nic apetytu. Zero zachcianek
    Jem wszystko na siłe.
    Co zjem to mnie na wymioty zbiera. A jak pomysle ze mam wziac tabletku to od razu jesr odruch wymiotny. Juz nawet zaczelam sie zastanawiac czy te mdlisci nie sa od ilosci progesteronu.
    Schudlam juz 2 kg.
    Wizye mam dopiero 16.12 i tak sie zastanawiam czy nie przyspieszyc

2002 rozpoczynamy starania
    2004-2008 - 6 x inseminacja
    12.2008 - ISCI - 5 zarodków (4 zamrożone)
    11.09.2009 - Córcia
    09.2015 - rozpoczynamy kolejne starania
    07.06.2016 - transfer 2 mrozaków, ciąża obumarła w 7 tyg
    23.01.2017 - transfer 2 ostatnich mrozaków
    Beta 0
    16.05.2017 ISCI - transfer + 7 mrozaków
    01.01.2018 - córka
    06.2023 decyzja o rodzeństwie
    08.2023 - endo tylko 5 mm ☹️☹️
    05.2024 - criotransfer przy endo 6,5 - beta 0
    10.20204- criotransfer przy endo 7 mm
    5 dpt - Ii kreski
    7 dpt - 46,30
    11 dpt - 403,6
    14.07.2025- córcia
    5 zarodków oddajemy do adopcji i kończymy przygodę 😊 niech się dobrze zagnieżdżają u kogoś innego
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ