X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wzdęcia w I trymestrze
Odpowiedz

Wzdęcia w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Styczniowa27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie dokuczają mi wzdęcia i to prawie po każdym posiłku :( Wieczorami wyglądam nie jak w 4 tygodniu tylko w 5 miesiącu :( Macie jakieś rady ?

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa27 wrote:
    Dziewczyny strasznie dokuczają mi wzdęcia i to prawie po każdym posiłku :( Wieczorami wyglądam nie jak w 4 tygodniu tylko w 5 miesiącu :( Macie jakieś rady ?
    Wzdęcia to niestety fizjologiczna dolegliwośc w ciąży, zwiększony poziom hormonów nie koniecznie dobrze wpływa na mięśnie jelit. Mi lekarka poleciła jeść posiłki częściej ale mniej ponieważ mniejsza ilość łatwiej się trawi, starać się jeść o regularnych porach oraz unikać potraw wzdymających.. ja pomimo iż staram się trzymać wytycznych to od wzdęć się nie wybroniłam :/

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Karinio Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo :) najczęściej wieczorami mnie rozrywa.Tylko rano mój brzuszek wygląda jako tako :)

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma jak nic ;) wzdyma nawet to, co nie jest wzdymające.

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisan mozna pic:)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 święte słowa, też tak mam. Czego bym nie zjadła to brzuch mam jak balon

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tak samo wieczorami to mam takiego balona że łoo.. nie mogę się nadziwidz jak się tak da :D

• marudzisz Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście jakichś ćwiczeń? Macie jakieś skuteczne?
    Ja sama zaczynam mieć spory problem ze wzdęciami i próbuje takiego zestawu
    https://youtu.be/h65fJzL30vI
    Mam nadzieję, że będzie trochę lepiej.

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iberogast jest swietny na wzdecia ;) 10 kropelek rano i wieczorem z woda.

dxomzbmhjk9kajsy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ