Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zapach farby
Odpowiedz

Zapach farby

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anet_ Nowa

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Kilka dni temu dowiedziałam się, że udało się i jestem w ciąży :)
    Zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży zaplanowane zostało malowanie sypialni. Na malowanie wyniosłam się do mamy. Tam niestety sąsiedzi zaczęli używać lakieru do metalu, więc ukryłam się gdzie mogłam, natomiast po kilkunastu godzinach wróciłam do siebie. Jakieś 20 minut przebywałam w malowanym pokoju i zaczęłam mieć potworne wyrzuty sumienia. Wróciłam znów do mamy. Teraz zastanawiam się, czy w jakimś stopniu ta sytuacja mogła zaszkodzić płodowi? Czy mogę pójść do lekarza na jakieś badanie? (moja gin odesłała mnie na pierwsze badanie za miesiąc).
    Mam okropne myśli, jak tak będzie przebiegała ciąża to powinnam ukryć się w jakimś bunkrze.

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet_ wydaje mi się, że tak krótki czas nie powinien wpłynąć na płód, jeśli nie siedzisz w tym "smrodzie" farby codziennie i nie śpisz jak jest ten zapach to nie powinno się nic stać. Nie unikniemy do końca różnych zapachów środków czystości czy innych drażniących bo zawsze gdzieś coś będzie śmierdzieć z zwłaszcza w lecie jak ludzie zaczną remontować czy malować np: płoty i zapach będzie się unosił,noś ze sobą płócienną chusteczkę i w razie takich zapachów zakrywaj usta i nos. A na przyszłość uważaj by nie przebywać w takich pomieszczeniach. To jest oczywiście tylko moje zdanie, nie jestem lekarzem, nie znam się ale możesz zadzwonić do lekarza, nawet rodzinnego, i go o to zapytać.
    Powodzenia :)

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie jestem pewna, że tak krótka ekspozycja wam nie zaszkodziła.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • anet_ Nowa

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi! :)

Maja83 lubi tę wiadomość

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ