X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zaparcia we wczesnej ciazy:(
Odpowiedz

Zaparcia we wczesnej ciazy:(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monik84111 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któras z was miala zaparcia na poczatku ciazy,? jak sobie z tym radzicie? czy to w ogole normalne, wiem ze burza hormonalna, wysoki progesterin wplywa na takie problemy, ale jest to okropny dyskomfort!
    zaopatrzylam sie w sliwki, jabłka, rano woda z miodem i powiem szczerze ze słabo pomaga..

monik84111
  • k878 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam rano wodę z cytryną, suszone owoce, od biedy są leki, które można stosować

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • monik84111 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878

Ale czy to jest ok ze tak się dzieje??

monik84111
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzialają ciązowe hormony i jest to calkowicie normalne. Wiekszosc kobiet tak ma. Mnie nic nie pomagalo. Jak przestalam wymiotowac to zaczelam jesc 1 jablko dziennie i jest troche lepiej z kibelkowaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 22:11

dqprqps6kaqxmc83.png
  • monik84111 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jutro mam wizyte u lekarza to mu wspomne o tym... tez mialas zaparcia czy mowisz o wymiotach?

monik84111
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik84111 wrote:
    Jutro mam wizyte u lekarza to mu wspomne o tym... tez mialas zaparcia czy mowisz o wymiotach?
    Ja? tak mialam zaparcia i wciaz mam. Jablko troche pomaga.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • monik84111 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    '
    ja dzis zaopatrzyie w suszone sliwki activie mam nadzieje ze pomoze

monik84111
  • MikroLena Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaga też pite na czczo:
    -naturalny sok pomarańczowy,
    -napar z rumianku,
    -woda z miodem i cytryną,
    + odpowiednia lekka dieta, błonnik i picie dużo wody.

Warto spojrzeć na skład witamin dla ciężarnych, jeśli już jakieś bierzecie. Często dają w nich żelazo, a ono powoduje zaparcia. Tak samo kakao i czekolada (też bogate w żelazo).

dqpranliwnrweqx3.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem- okropne zaparcie! Pije dużo, ok 1,5l dziennie, codziennie jem na sniadanie musli z jogurtem i owocami, w ciagu dnia staram sie jesc duzo warzyw i owocow. Nic nie pomaga.

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dużo błonnika w diecie, np kawa zbożowa. Od biedy czopki glicerynowe raz na jakiś czas

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam 2 razy dziennie pić błonnik (2 łyżeczki wrzucamy do szklanki letniej wody, czekamy ok 5-8 min aż nasionka napecznieja i pijemy). W smaku nie zachwyca (plus jak się dobrze nie rozmiesza powstaje taki glut :)), ale działa naprawdę dobrze.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ