Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr 14tc odstawienie duphastonu bóle brzucha
Odpowiedz

14tc odstawienie duphastonu bóle brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lara7777 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w 14tc lekarka kazala odstawić duphaston. Mniej więcej po tygodniu dostalam dziwnych rozpierajacych boli brzucha, mam strasznie twardy i napięty brzuch. Nie pomaga nospa forte ani magnez. Bylam awaryjnie u innej lekarki i mam znowu brać ten duphaston. Pytanie do tych które biorą/brały ten lek jakie macie zalecenia?

Wiek - 40 lat
    Amh - 0.8
    Starania od 2018

06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa

09.2021 - 1xIUI- beta 0

12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
    Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0

01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego

02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0

09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m

03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
    Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
    7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔

07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni

08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥

08.2024
    Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 26 października, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara7777 wrote:
    Dziewczyny, w 14tc lekarka kazala odstawić duphaston. Mniej więcej po tygodniu dostalam dziwnych rozpierajacych boli brzucha, mam strasznie twardy i napięty brzuch. Nie pomaga nospa forte ani magnez. Bylam awaryjnie u innej lekarki i mam znowu brać ten duphaston. Pytanie do tych które biorą/brały ten lek jakie macie zalecenia?
    Ja brałam progesteron tylko, że luteinę i lekarz kazal mi brać bo też miałam twardnienia brzucha (tylko ja miałam później od ok 20 tyg). Moja siostra miała też jakoś wcześnie twardnienia brzucha i brała luteinę całą ciążę. Myślę że powinnaś brać skoro masz bóle brzucha i twardnienia i lekarz ci to zalecił.

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 28 października, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara7777 wrote:

Też brałam progesteron, tylko początkowo luteinę, potem utragestan od 8tc do chyba 32tc ze względu na twardnienie brzucha i bóle jakby miesiączkowe. Po odstawieniu lekarz dopytywał czy nic z dolegliwości nie powróciło, więc ja na twoim miejscu zaufałabym drugiej lekarki i wróciła do przyjmowania.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ