Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr 20 t.c. przestalam czuc ruchy dziecka
Odpowiedz

20 t.c. przestalam czuc ruchy dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Strasznie się denerwuję, bo jakieś 2 tyg temu zaczęłam czuć ruchy dziecka, praktycznie codziennie wieczór mi sie wierciło w brzuchu. Jednak od paru dni nic nie czuję :( usg mam w przyszły czwartek, ale nie wiem czy doczekam tyle. Czy możliwe jest, że wszystko w porządku? Że dziecko.inaczej sie ułożyło i dlatego go nie czuję? Zaczynam wariować...

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Benus Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Na pewno wszystko w porządku, dzidzia po prostu ma jeszcze dużo miejsca i "siedzi" sobie gdzieś z tyłu brzucha gdzie rusza się jak zwykle. Nie panikuj, wcześnie poczułaś ruchy dziecka i na tym etapie wcale nie musisz czuć ich codziennie. Uśmiech :))

boo123 lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie mogło się po prostu ułożyć inaczej, ale i tak na Twoim miejscu, dla własnego spokoju, spróbowałabym dostać się do lekarza.
    Nie mniej jednak połóż się może na plecach i delikatnie po uciskaj brzuch (np. tak jak głowica usg dotyka), może zaczniesz coś czuć?
    Moja długo miała tak, że ruszała się tylko rano i wieczorem i wcale nie było tego jakoś mega dobrze czuć, a miewała też dni przerwy. Spróbuj dotykania, a jak nic się nie zmieni, dla pewności pojedź gdzieś na USG.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja uaktywnia się głównie wieczorami. Zjedz czekoladę, połóż i wsłuchaj w organizm.
    Jesli się martwisz, to nie czekaj!
    Na szybko do lekarza, niech sprawdzi, czy wszystko ok. Twój stres dzidzi nie pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:24

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Dziś cos mnie brzuch pobolewa z jednej strony, ale nie jestem pewna czy to dziecko mi cos uciska. Zaraz się położę i spróbuję zachęcić dzidzię do ruchów. Jeśli nic sie nie zmieni do poniedziałku to lecę do lekarza.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz takze zglosic sie do swojej poloznej lub do najblizszej przychodni - powinni miec tam doppler, ktory pozwolilby uslyszec tetno dziecka. Zapewne niepotrzebnie sie denerwujesz, ale dla Twojego spokoju mozesz zglosic sie do swojej poradni i zapytac :)

85999n73ze96h91v.png
  • YenneferVengerberg Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze jest jeszcze za wczesnie abys regularnie czula ruchy dziecka. Po prostu sie inaczej ulozylo. Ja tez wczoraj zupelnie malej nie czulam, a dzisiaj od rana jest dyskoteka.

Yennefer
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ