20 t.c. przestalam czuc ruchy dziecka
-
Witajcie dziewczyny. Strasznie się denerwuję, bo jakieś 2 tyg temu zaczęłam czuć ruchy dziecka, praktycznie codziennie wieczór mi sie wierciło w brzuchu. Jednak od paru dni nic nie czuję usg mam w przyszły czwartek, ale nie wiem czy doczekam tyle. Czy możliwe jest, że wszystko w porządku? Że dziecko.inaczej sie ułożyło i dlatego go nie czuję? Zaczynam wariować...2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Hej! Na pewno wszystko w porządku, dzidzia po prostu ma jeszcze dużo miejsca i "siedzi" sobie gdzieś z tyłu brzucha gdzie rusza się jak zwykle. Nie panikuj, wcześnie poczułaś ruchy dziecka i na tym etapie wcale nie musisz czuć ich codziennie. Uśmiech )
boo123 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyTeoretycznie mogło się po prostu ułożyć inaczej, ale i tak na Twoim miejscu, dla własnego spokoju, spróbowałabym dostać się do lekarza.
Nie mniej jednak połóż się może na plecach i delikatnie po uciskaj brzuch (np. tak jak głowica usg dotyka), może zaczniesz coś czuć?
Moja długo miała tak, że ruszała się tylko rano i wieczorem i wcale nie było tego jakoś mega dobrze czuć, a miewała też dni przerwy. Spróbuj dotykania, a jak nic się nie zmieni, dla pewności pojedź gdzieś na USG. -
Moja uaktywnia się głównie wieczorami. Zjedz czekoladę, połóż i wsłuchaj w organizm.
Jesli się martwisz, to nie czekaj!
Na szybko do lekarza, niech sprawdzi, czy wszystko ok. Twój stres dzidzi nie pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:24
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Dziś cos mnie brzuch pobolewa z jednej strony, ale nie jestem pewna czy to dziecko mi cos uciska. Zaraz się położę i spróbuję zachęcić dzidzię do ruchów. Jeśli nic sie nie zmieni do poniedziałku to lecę do lekarza.2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Mozesz takze zglosic sie do swojej poloznej lub do najblizszej przychodni - powinni miec tam doppler, ktory pozwolilby uslyszec tetno dziecka. Zapewne niepotrzebnie sie denerwujesz, ale dla Twojego spokoju mozesz zglosic sie do swojej poradni i zapytac
-