X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nasilone wypadanie włosów w ciąży
Odpowiedz

Nasilone wypadanie włosów w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lara7777 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Nie wiem już co mam robić...Jestem w 20tc włosy wypadają jak szalone. Zaczelo się 3msc temu i mam wrażenie że jest coraz gorzej. Po każdym myciu mam zapchany odpływ w wannie. Do tego te wlosy zrobiły się jakieś kruche i matowe. Po nałożeniu szamponu robi mi się taki kołtun ze rozplanuje to litrami odżywki oczywiście wyciągając garście wlosow. Jestem załamana. Bylam juz u 3 dermatologów każdy jak się dowiaduje o ciąży to rozklada rece. Nigdy nie mialam gęstych włosów i bardzo się musialam nagimnastykować zeby jakos wyglądały a teraz wypada mi jakieś 500 dziennie (tak w desperacji je kiedyś policzylam). Wszędzie piszą o pięknych włosach w ciąży, wszystkie koleżanki potwierdzają a u mnie taki zonk...boje sie ze będę łysa. Oczywiście biore masę suplementów ciążowych, żelazo, zdrowo się odżywiam, cwicze wyniki badań idealne. Mam niedoczynnosc tarczycy i biore eutyrox ale wszystkie wyniki sa ok. Nie wiem już co mam robić. Czy ktores z was dotyczy ten problem? Moze jesteście w stanie cos polecić? Kupilam odżywkę wax, szampon ze skrzypem, stosuje wcierki ziołowe...nic to niestety nie pomaga

Wiek - 40 lat
    Amh - 0.8
    Starania od 2018

06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa

09.2021 - 1xIUI- beta 0

12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
    Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0

01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego

02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0

09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m

03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
    Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
    7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔

07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni

08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥

08.2024
    Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰
  • Sandra1997 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam ten sam problem. Nie zmieniałam szamponu bo bardzo dobrze domywa moją skórę głowy i bałam się dodatkowych zmian i testowania nowości. Odstawiłam tylko wcierkę Banfi ze względu na alkohol w składzie. Aktualnie używam wcierek z Neboa - efektów brak prócz ciągle spuszonych włosów. Dodatkowo wypadają mi rzęsy 🤣 też odczuwam to wypadanie włosów bardzo mocno, po umyciu czeszę i suszę je nad wanną żeby łatwiej było wyzbierać wszystko co wypadło.

Odnośnie wcierek ziołowych i szamponu ze skrzypem - miałam wiele podejść jeszcze przed zajściem w ciążę i właśnie moje włosy wypadały po tych specyfikach i były bardzo skołtunione i nie możliwe do ogarnięcia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ