X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nifty pro nie wyszło. Druga próba
Odpowiedz

Nifty pro nie wyszło. Druga próba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MB Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Pod koniec 13 tc zrobiłam badanie nifty pro. Dziś mija 7 dzień roboczy. Od wczoraj siedziałam i odświeżałam maila czekając na wynik aż tu przed chwilą zadzwonili z informacją, ze laboratorium potrzebuje nowej próbki. Czy któraś z was tak miała? Już zaczynam panikować i bać się, że jest coś nie tak :(
    USG genetyczne i pappa( prócz ryzyka preeklampsji) wyszły dobrze ale wiadomo, że nifty pokazuje mnóstwo innych zaburzeń.

• Janette Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu zbyt malo materialu od dziecka mozna bylo wyselekcjonowac. Raczej nic innego nie przychodzi mi na mysl.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak właśnie było i miałam niezłego stracha.
    Na drugie pobranie wysłano mnie już do genetyka, który też wyjaśnił mi, że czasami tak jest i mogło to być spowodowane tym, że mam Hashimoto i obecne przeciwciała w krwi.
    Na szczęście druga próba się udała.

preg.png
  • MB Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka_8 wrote:
    U mnie tak właśnie było i miałam niezłego stracha.
    Na drugie pobranie wysłano mnie już do genetyka, który też wyjaśnił mi, że czasami tak jest i mogło to być spowodowane tym, że mam Hashimoto i obecne przeciwciała w krwi.
    Na szczęście druga próba się udała.

Dzięki:) ja co prawda nie mam żadnej znanej mi choroby autoimmunologicznej ale liczę na to, że drugie wyjdzie ok. Zwlaszcza, ze od dwóch tygodni jestem na acardzie i cisnienie mi sie realnie poprawiło. Czytałam, ze to też ma związek.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ