X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nifty pro nie wyszło. Druga próba
Odpowiedz

Nifty pro nie wyszło. Druga próba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MB Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Pod koniec 13 tc zrobiłam badanie nifty pro. Dziś mija 7 dzień roboczy. Od wczoraj siedziałam i odświeżałam maila czekając na wynik aż tu przed chwilą zadzwonili z informacją, ze laboratorium potrzebuje nowej próbki. Czy któraś z was tak miała? Już zaczynam panikować i bać się, że jest coś nie tak :(
    USG genetyczne i pappa( prócz ryzyka preeklampsji) wyszły dobrze ale wiadomo, że nifty pokazuje mnóstwo innych zaburzeń.

• Janette Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu zbyt malo materialu od dziecka mozna bylo wyselekcjonowac. Raczej nic innego nie przychodzi mi na mysl.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
  • Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak właśnie było i miałam niezłego stracha.
    Na drugie pobranie wysłano mnie już do genetyka, który też wyjaśnił mi, że czasami tak jest i mogło to być spowodowane tym, że mam Hashimoto i obecne przeciwciała w krwi.
    Na szczęście druga próba się udała.

preg.png
  • MB Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka_8 wrote:
    U mnie tak właśnie było i miałam niezłego stracha.
    Na drugie pobranie wysłano mnie już do genetyka, który też wyjaśnił mi, że czasami tak jest i mogło to być spowodowane tym, że mam Hashimoto i obecne przeciwciała w krwi.
    Na szczęście druga próba się udała.

Dzięki:) ja co prawda nie mam żadnej znanej mi choroby autoimmunologicznej ale liczę na to, że drugie wyjdzie ok. Zwlaszcza, ze od dwóch tygodni jestem na acardzie i cisnienie mi sie realnie poprawiło. Czytałam, ze to też ma związek.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ