X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nifty pro nie wyszło. Druga próba
Odpowiedz

Nifty pro nie wyszło. Druga próba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MB Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Pod koniec 13 tc zrobiłam badanie nifty pro. Dziś mija 7 dzień roboczy. Od wczoraj siedziałam i odświeżałam maila czekając na wynik aż tu przed chwilą zadzwonili z informacją, ze laboratorium potrzebuje nowej próbki. Czy któraś z was tak miała? Już zaczynam panikować i bać się, że jest coś nie tak :(
    USG genetyczne i pappa( prócz ryzyka preeklampsji) wyszły dobrze ale wiadomo, że nifty pokazuje mnóstwo innych zaburzeń.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu zbyt malo materialu od dziecka mozna bylo wyselekcjonowac. Raczej nic innego nie przychodzi mi na mysl.

• Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak właśnie było i miałam niezłego stracha.
    Na drugie pobranie wysłano mnie już do genetyka, który też wyjaśnił mi, że czasami tak jest i mogło to być spowodowane tym, że mam Hashimoto i obecne przeciwciała w krwi.
    Na szczęście druga próba się udała.

preg.png
  • MB Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka_8 wrote:
    U mnie tak właśnie było i miałam niezłego stracha.
    Na drugie pobranie wysłano mnie już do genetyka, który też wyjaśnił mi, że czasami tak jest i mogło to być spowodowane tym, że mam Hashimoto i obecne przeciwciała w krwi.
    Na szczęście druga próba się udała.

Dzięki:) ja co prawda nie mam żadnej znanej mi choroby autoimmunologicznej ale liczę na to, że drugie wyjdzie ok. Zwlaszcza, ze od dwóch tygodni jestem na acardzie i cisnienie mi sie realnie poprawiło. Czytałam, ze to też ma związek.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ