opalanie
-
Witam mamuśki ! Mam pytanko! Czy może opalacie się w ciąży? Jestem trochę podłamana bo mój narzeczony właśnie pojechał nad morze ze znajomymi, a ja po artykułami na necie w ostatniej chwili zrezygnowałam. Nad morzem w ogóle nie ma cienia, mocno grzeje,bałam się, że może coś się stać. Zawsze jak jedziemy to na kilka godzin. Nie mam parasolki, która dałaby mi cień, kremu też nie Co wy o tym myślicie? Na necie czytam, że absolutnie zabronione bo dziecko nie lubi ciepła, może to wywołać skurcze itd.
-
O pływanie pytałam się lekarza to mowil, ze mozna, a jesli chodzi o opalanie to moj narzeczony wrocil z nad morza i mowil, ze bylo duzo kobiet z brzuszkiem, mialy po prostu dlugie bluzki, kapelusz i dół od stroju Wiadomo nie mozna 4-5 godz lezec, ale 2 max mysle, ze nie zaszkodza
O przebarwieniach tez czytalam, posiedzialam dzis na balkonie razem moze godzine i nic sie nie stalo, zadnych plan czy zlego samopoczucia. A i sie opalilampaulinaw lubi tę wiadomość
-
O to fajnie Trzeba korzystać, a słońce też bardzo nie szkodzi o ile się nie przesadza, bo to witamina D
znalazłam fajny artykuł o "Słonecznych mamach" zawsze jakieś konkretne informacje można wyczytać
http://www.ciazowy.pl/artykul,sloneczne-mamy-opalanie-w-ciazy,800,1.html -
Ja właśnie byłam na 2-tygodniowych wczasach w Turcji, i jak się okazało, wcale nie byłam jedyna z brzuszkiem. Co prawda leżałam pod parasolem i brzuch przykrywałam poskładanym pareo, ale widziałam, ze większość dziewczyn robiło tak samo. Mój lekarz powiedział, ze mogę spokojnie jechać i po prostu nie leżeć na otwartym słońcu, a pod parasolem albo w cieniu i będzie dobrze. Co do kąpania, to i w morzu się kąpałam i w basenie i też lekarz nie widział w tym żadnego problemu.
paulinaw lubi tę wiadomość
chomiczek -
Mówiłam dzisiaj mojemu lekarzowi o wakacyjnych planach nad morzem, pytałam o kąpiel w morzu, w basenie i o słońce. Co do basenu zalecał ostrożność, ze względu na bakterie, szczególnie, że ja mam wieczne infekcje. Ale stwierdził, że jak już doleczę moją infekcję to mogę spróbować czasami popływać. Co do kąpieli w morzu nie miał żadnych zastrzeżeń, mówił że najważniejsze na co trzeba uważać na wakacjach to słońce i przegrzewanie organizmu. Nie można bezpośrednio wystawiać brzuszka na ostre słońce i przegrzewać się. Tak więc jednym słowem, ostrożność pewnie będę wybierać cień pod parasolami i zakrywać brzuszek przewiewnymi bluzkami
-