Piersi a 2 trymestr.
-
Witam kochane ciężarówki mam pytanie odnośnie piersi... Nie bolały mnie jakoś mocno w 1 trymestrze, ale czułam je. Zwłaszcza jak dotknęłam.
Teraz od kilku dni nie czuję nic, nawet przy dotyku. Nie są już takie tkliwe... Wydają się mniej pełne.
Czy któraś z Was miała podobnie?
Zaczynam się martwić -
nick nieaktualny
-
U mnie to samo, od kilku tygodni nie bolą juz tak mocno, tylko jak ściągam staniczek to odczuwam bol, bo są wielkie! Częstomocz tez minął,bo macica poszła juz do góry troszkę... No ale z doświadczenia wiem ze to sie niedługo zacznie na nowo! Nie bedzie nocy przespanej bez latania do łazienki
-
Ja nie przesypiam nocy,bo kazdorazowo musze wstac do lazienk Co do piersi to jakos nie zauwazylam powiekszonego rozmiaru,moze sa pelniejsze,ale rozmiar biustonosza bez zmian. Tyle, ze faktycznie bola jak zdejmuje biustonosz.
Szuszu wycieka juz w 17tyg? Kurcze myslalam,ze to w III trymestrze nas czeka. -
nick nieaktualny
-
U mnie piersi zmieniły się i urosły najbardziej w I trymestrze, teraz z kolei w II trymestrze zrobiły się pełniejsze
Odnośnie wrażliwości to czuję czasami okropny ból sutków i stają się bardzo twarde, że nie jestem w stanie stanika założyć... ogólnie jakiś rozmiar większe .
Odnośnie wyciekania to chyba jednak w większości dopiero w III trymestrze... -
Haha to ja widzę że mam z was najgorzej W I trymestrze bolały głównie sutki teraz bolą mnie całe piersi i to tak że nawet jak sie przytulam do męża pleców to czuję ból, w nocy jak śpię a piersią dotknę poduszki czy ją przygniotę od razu budzę się z bólu:) Generalnie, nie dotykać i jest najlepiej z rozmiaru b jestem już na D. Mam mnóstwo żyłek i nawet jak się kąpię pod prysznicem to woda z prysznica też mi sprawia ból na piersiach. Jak dla mnie za bardzo uciążliwe w pierwszej ciąży tak nie miałam
-
Emiliada wrote:Witam kochane ciężarówki mam pytanie odnośnie piersi... Nie bolały mnie jakoś mocno w 1 trymestrze, ale czułam je. Zwłaszcza jak dotknęłam.
Teraz od kilku dni nie czuję nic, nawet przy dotyku. Nie są już takie tkliwe... Wydają się mniej pełne.
Czy któraś z Was miała podobnie?
Zaczynam się martwićEmiliada lubi tę wiadomość
-
paulina_b wrote:Haha to ja widzę że mam z was najgorzej W I trymestrze bolały głównie sutki teraz bolą mnie całe piersi i to tak że nawet jak sie przytulam do męża pleców to czuję ból, w nocy jak śpię a piersią dotknę poduszki czy ją przygniotę od razu budzę się z bólu:) Generalnie, nie dotykać i jest najlepiej z rozmiaru b jestem już na D. Mam mnóstwo żyłek i nawet jak się kąpię pod prysznicem to woda z prysznica też mi sprawia ból na piersiach. Jak dla mnie za bardzo uciążliwe w pierwszej ciąży tak nie miałam
-
nick nieaktualnyEmiliada mie w pierwszym trymestrze też bardzo bolały piersi a od początku 2 trymestru piersi mie nie bolą i nie są tkliwe nie powiększyły się bardzo ale pojawiły się na nich fioletowe żyły i tak jest do teraz wiuęc się nie martw wszystko jest ok z twoimi piersiami
Emiliada lubi tę wiadomość
-
GabiK wrote:Ja nie przesypiam nocy,bo kazdorazowo musze wstac do lazienk Co do piersi to jakos nie zauwazylam powiekszonego rozmiaru,moze sa pelniejsze,ale rozmiar biustonosza bez zmian. Tyle, ze faktycznie bola jak zdejmuje biustonosz.
Szuszu wycieka juz w 17tyg? Kurcze myslalam,ze to w III trymestrze nas czeka.
Ja też tak sądziłam tym bardziej że to 1 moja ciąża. Czytałam gdzieś że czasem po stosunku tak się dzieje i może w sumie to było przyczyną ale wcale to nie boli. -