SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Poziom hemoglobiny
Odpowiedz

Poziom hemoglobiny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 3 października 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może któraś z Was ma podobną sytuację i może coś podpowie.
    Od ponad roku leczę się hematologiczne na niski poziom hemoglobiny z niedoboru żelaza. Przed zajściem w ciążę ustabilizowałam hemoglobinę a ferrytyna była w okolicach 30. Ostatni raz u hematologa byłam w czerwcu, hemoglobina 13,9 ferrytyna 28. Cały czas do czerwca brałam tardyferon. W lipcu zaszłam w ciążę i od tamtej pory hemoglobina wynosi 14 więc ginekolog zalecił żebym przestała brać tardyferon bo lepiej żeby hemoglobina nie rosła a wręcz przeciwnie trochę spadła. Biorę cały czas Pregna Plus, która w składzie ma żelazo z tego co pamiętam 1/4 dawki jaką przyjmowałam do tej pory, więc sporo mniej.
    Wczoraj zrobiłam badania, hemoglobina nadal 14 a ferrytyna 54,7 .
    Biorę dużo mniejsza dawkę żelaza a ferrytyny od ponad roku nie miałam takiej wysokiej a hemoglobina nie chce spaść. Czy któraś z Was miała podobną sytuację i wie skąd takie wyniki, czy ciąża może na to wpływać, bo z tego co czytałam to raczej ciąża powinna wpływać na obniżenie hemoglobiny.
    Wizytę u lekarza mam za dopiero za tydzień, a chciałabym może wcześniej się czegoś dowiedzieć.
    Oprócz tego leczę się na tarczycę, biorę Euthyrox.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ