X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Poziom hemoglobiny
Odpowiedz

Poziom hemoglobiny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 3 października, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może któraś z Was ma podobną sytuację i może coś podpowie.
    Od ponad roku leczę się hematologiczne na niski poziom hemoglobiny z niedoboru żelaza. Przed zajściem w ciążę ustabilizowałam hemoglobinę a ferrytyna była w okolicach 30. Ostatni raz u hematologa byłam w czerwcu, hemoglobina 13,9 ferrytyna 28. Cały czas do czerwca brałam tardyferon. W lipcu zaszłam w ciążę i od tamtej pory hemoglobina wynosi 14 więc ginekolog zalecił żebym przestała brać tardyferon bo lepiej żeby hemoglobina nie rosła a wręcz przeciwnie trochę spadła. Biorę cały czas Pregna Plus, która w składzie ma żelazo z tego co pamiętam 1/4 dawki jaką przyjmowałam do tej pory, więc sporo mniej.
    Wczoraj zrobiłam badania, hemoglobina nadal 14 a ferrytyna 54,7 .
    Biorę dużo mniejsza dawkę żelaza a ferrytyny od ponad roku nie miałam takiej wysokiej a hemoglobina nie chce spaść. Czy któraś z Was miała podobną sytuację i wie skąd takie wyniki, czy ciąża może na to wpływać, bo z tego co czytałam to raczej ciąża powinna wpływać na obniżenie hemoglobiny.
    Wizytę u lekarza mam za dopiero za tydzień, a chciałabym może wcześniej się czegoś dowiedzieć.
    Oprócz tego leczę się na tarczycę, biorę Euthyrox.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ