Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Poziom hemoglobiny
Odpowiedz

Poziom hemoglobiny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 3 października, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może któraś z Was ma podobną sytuację i może coś podpowie.
    Od ponad roku leczę się hematologiczne na niski poziom hemoglobiny z niedoboru żelaza. Przed zajściem w ciążę ustabilizowałam hemoglobinę a ferrytyna była w okolicach 30. Ostatni raz u hematologa byłam w czerwcu, hemoglobina 13,9 ferrytyna 28. Cały czas do czerwca brałam tardyferon. W lipcu zaszłam w ciążę i od tamtej pory hemoglobina wynosi 14 więc ginekolog zalecił żebym przestała brać tardyferon bo lepiej żeby hemoglobina nie rosła a wręcz przeciwnie trochę spadła. Biorę cały czas Pregna Plus, która w składzie ma żelazo z tego co pamiętam 1/4 dawki jaką przyjmowałam do tej pory, więc sporo mniej.
    Wczoraj zrobiłam badania, hemoglobina nadal 14 a ferrytyna 54,7 .
    Biorę dużo mniejsza dawkę żelaza a ferrytyny od ponad roku nie miałam takiej wysokiej a hemoglobina nie chce spaść. Czy któraś z Was miała podobną sytuację i wie skąd takie wyniki, czy ciąża może na to wpływać, bo z tego co czytałam to raczej ciąża powinna wpływać na obniżenie hemoglobiny.
    Wizytę u lekarza mam za dopiero za tydzień, a chciałabym może wcześniej się czegoś dowiedzieć.
    Oprócz tego leczę się na tarczycę, biorę Euthyrox.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ