X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Rozbieznosc wg OM a USG
Odpowiedz

Rozbieznosc wg OM a USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jestem wg daty OM w 16+5 , dzis bylam na wizycie i Pani Doktor stwierdzila ze wychodzi jej za male dziekco - dodam ze do tej pory wszystko bylo ok, badania prenatalne , badania genetyczne - test Panorama, wszystkie pomiary , serduszko bijace w normie , wszystkie narzady ...

Dostalam skierowanie do perinatologa i jestem prerazona ...

Wg us wychodzi lekarzowi 15+5 , Waga dzieciatka 129g , wiec od ostatniej wizyty tez wiecej ...

Niby mowi ze trzeba to sprawdzic i zeby sie jakos nie zamartwiac... no ale jak ja mam sie nie martwic?

Od poczatku na USg byla roznica 3,4 dni- wg OM a USG... teraz roznica wynosi tydzien...

Czy ktoras z was miala taki przypadek i dziecko nadgonilo i wszystko skonczylo sie dobrze?

palyna
  • 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka tygodniowa różnica nie oznacza nic złego dużo kobiet z tego co czytałam tu na forum tak miało i było wszystko ok :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
  • Britta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ponad tydzień różnicy, nikt z tego dramatu nie robił 🤔 implantacja późniejsza, dziecko też nie jakieś wielkie, ale w granicach normy. Nic się nie martw ❤️

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • palyna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za slowa otuchy :*

palyna
  • zolima26 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie miałam :) USG I trymestru wykazało ciążę kilka dni starszą. 2 tygodnie później, jak poszłam zrobić USG 4D (dodatkowe), lekarka powiedziała mi, że ciąża wygląda na młodszą (i zgodną z datą ost. miesiączki). Dziś na wizycie kontrolnej mój lekarz prowadzący "wrócił" do terminu wyliczonego na USG I trymestru... i powiedział, że tego się trzymamy. No to mu wierzę.
    Ważne jest to, żeby rozwój postępował, także podejdź na spokojnie i po prostu obserwuj kolejne USG;)

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ