X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Rozbieznosc wg OM a USG
Odpowiedz

Rozbieznosc wg OM a USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jestem wg daty OM w 16+5 , dzis bylam na wizycie i Pani Doktor stwierdzila ze wychodzi jej za male dziekco - dodam ze do tej pory wszystko bylo ok, badania prenatalne , badania genetyczne - test Panorama, wszystkie pomiary , serduszko bijace w normie , wszystkie narzady ...

Dostalam skierowanie do perinatologa i jestem prerazona ...

Wg us wychodzi lekarzowi 15+5 , Waga dzieciatka 129g , wiec od ostatniej wizyty tez wiecej ...

Niby mowi ze trzeba to sprawdzic i zeby sie jakos nie zamartwiac... no ale jak ja mam sie nie martwic?

Od poczatku na USg byla roznica 3,4 dni- wg OM a USG... teraz roznica wynosi tydzien...

Czy ktoras z was miala taki przypadek i dziecko nadgonilo i wszystko skonczylo sie dobrze?

palyna
  • 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka tygodniowa różnica nie oznacza nic złego dużo kobiet z tego co czytałam tu na forum tak miało i było wszystko ok :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    🔜 09.08.2025 czekamy na Alicję 🩷

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ponad tydzień różnicy, nikt z tego dramatu nie robił 🤔 implantacja późniejsza, dziecko też nie jakieś wielkie, ale w granicach normy. Nic się nie martw ❤️

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • palyna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za slowa otuchy :*

palyna
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ