Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr różnica w tygodniach ciąży
Odpowiedz

różnica w tygodniach ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PatrycjaS Debiutantka

Wysłany: 23 września, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, to moja pierwsza ciąża i mam pytanie, wg upływu czas wiek ciąży to 18 +2, wg badania usg 19 +3 czy któraś z Was miała taką rozbieżność? czy miało to wpływ na termin porodu?

• IzzPaw Znajoma

Wysłany: 8 października, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozbieżność prawie tydzień, lekarz mówi że to normalne i często się zdarza, termin mi oczywiście przypada szybciej z usg niż z miesiączki. 😉 lekarz mówi zeby się tym zupelnie nie martwić to się nie martwię 😉

Starania ponad 5 lat.
    Ona: '90 hashimoto, brak jajowodów
    On: '93 słabe parametry nasienia

11.2022r. rezonans - wodniak jajowodu
    01.2023r. laparoskopia - plastyka jajowodów
    08.2023r pierwsza wizyta w klinice
    wszystkie badania. wodniaki na obu jajowodach, słabe wyniki nasienia (morfologia 0%), reszta badań ok.
    01.2024r. punkcja, mamy 3 pięciodniowe śnieżynki.
    ❄️ ❄️ ❄️ (4AA, 3BB, 3BB)
    04.2024r. laparoskopia - wycięcie jajowodów
    06.2024r. przygotowania do transferu - odroczony, słabe endometrium
    07.2024r. przygotowania do transferu

12.07.2024r. Transfer (4AA)
    9 dpt - dwie kreski na teście
    10 dpt - 338 beta
    13 dpt - 1377 beta
    17 dpt - 6523,3 beta
    20 dpt - 17534,2 beta
    21 dpt - ❤
    8+0 - 17mm ❤ 🙏
    10+2 - 4,1cm, 161bm ❤ (z usg wychodzi 11tydz)
    12+2 - 6cm, prenatalne OK, nifty nieskie ryzyka, chłopak ❤💙
    17+1 - rośnie!
    20+2 - pierwsze ruchy, wiercisz się :D
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ