Spory w wyborze imienia...
-
my tez mielismy problem i tak na prawde dopiero tydzien temu zdeydowalismy sie na imie, a to juz koncówka ciazy. i tylko dzieki temu ze nasza starsza coreczka usłyszala gdzies w rozmowach 'ALA" i od tamtego czasu chodzi i mowi 'Bobo Ala" a my tego imienia nawet pod uwage nie bralismy
werka.88 lubi tę wiadomość
-
U nas podwojny problem, bo maz nie jest z polski i poza dylematami "co sie komu podoba" musimy jeszcze zdecydowac czy imie bedzie polskie czy nie. Poki co mieszkamy i pracujemy w Polsce, ale nie wiem jak to bedzie za 2,3,5 lat i imie chcemy wybrac takie zeby w zadnym z krajów nie bylo "obciachowe".
-
d.orota wrote:U nas podwojny problem, bo maz nie jest z polski i poza dylematami "co sie komu podoba" musimy jeszcze zdecydowac czy imie bedzie polskie czy nie. Poki co mieszkamy i pracujemy w Polsce, ale nie wiem jak to bedzie za 2,3,5 lat i imie chcemy wybrac takie zeby w zadnym z krajów nie bylo "obciachowe".
Najlepiej wybrać imię dość uniwersalne, które jest znane w wielu krajach i które łatwo wymówić. Poćwiczcie wymowę na rodzinie ze strony męża i Twojej. -
d.orota wrote:U nas podwojny problem, bo maz nie jest z polski i poza dylematami "co sie komu podoba" musimy jeszcze zdecydowac czy imie bedzie polskie czy nie. Poki co mieszkamy i pracujemy w Polsce, ale nie wiem jak to bedzie za 2,3,5 lat i imie chcemy wybrac takie zeby w zadnym z krajów nie bylo "obciachowe".
Ja mam podobnie. Mój partner jest obcokrajowcem, docelowo będziemy mieszkać w Niemczech. Wybraliśmy imię Adam, bo pisze się i wymawia tak samo w kilkunastu językach. Za to z drugim imieniem można zaszaleć i wybrać jakieś "egzotyczne". -