X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Spory w wyborze imienia...
Odpowiedz

Spory w wyborze imienia...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • werka.88 Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest u Was? Ja nie mogę dojść do porozumienia z narzeczonym odnośnie imienia ani dla dziewczynki ani dla chłopca. Zgadzaliśmy się przy imieniu dla dziewczynki, niestety szwagier tak nazwał swoją córeczkę więc musimy szukać dalej...

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez mielismy problem i tak na prawde dopiero tydzien temu zdeydowalismy sie na imie, a to juz koncówka ciazy. i tylko dzieki temu ze nasza starsza coreczka usłyszala gdzies w rozmowach 'ALA" i od tamtego czasu chodzi i mowi 'Bobo Ala" :D a my tego imienia nawet pod uwage nie bralismy :)

werka.88 lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również jest z tym problem, wprawdzie jeszcze nie znam płci, ale jak będzie dziewczynka to będzie ostro ;-) z imieniem dla chłopca na szczęście poszło gładko he he :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • d.orota Koleżanka

Wysłany: 28 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podwojny problem, bo maz nie jest z polski i poza dylematami "co sie komu podoba" musimy jeszcze zdecydowac czy imie bedzie polskie czy nie. Poki co mieszkamy i pracujemy w Polsce, ale nie wiem jak to bedzie za 2,3,5 lat i imie chcemy wybrac takie zeby w zadnym z krajów nie bylo "obciachowe".

p19uqqmz9qpwb8k1.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d.orota wrote:
    U nas podwojny problem, bo maz nie jest z polski i poza dylematami "co sie komu podoba" musimy jeszcze zdecydowac czy imie bedzie polskie czy nie. Poki co mieszkamy i pracujemy w Polsce, ale nie wiem jak to bedzie za 2,3,5 lat i imie chcemy wybrac takie zeby w zadnym z krajów nie bylo "obciachowe".

Najlepiej wybrać imię dość uniwersalne, które jest znane w wielu krajach i które łatwo wymówić. Poćwiczcie wymowę na rodzinie ze strony męża i Twojej. :)

• MikroLena Koleżanka

Wysłany: 12 października 2017, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d.orota wrote:

Ja mam podobnie. Mój partner jest obcokrajowcem, docelowo będziemy mieszkać w Niemczech. Wybraliśmy imię Adam, bo pisze się i wymawia tak samo w kilkunastu językach. Za to z drugim imieniem można zaszaleć i wybrać jakieś "egzotyczne".

dqpranliwnrweqx3.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ