X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Torbiele w jamie brzusznej u płodu
Odpowiedz

Torbiele w jamie brzusznej u płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anilewe90❤ Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. mam na imie Ewelina i chciałabym się podzielić moimi dzisiejszymi przeżyciami związanymi z badaniem połowkowym ..

Otóż: niestety u mojego maleństwa wykryto torbiel o wym. 2 cm torbiel niewiadomo dokładnie jaką być może: nerkową, okołonerkową lub torbiel jajnika :(

W pon. mam skierowanie do szpitala i tam mają określic i zobaczyc co i jak dalej...

Proszę dziewczyny napiszcie cokolwiek na ten temat jeśłi któraś miała coś podobnego :(

Oszaleje do poniedziałku .. Martwię się o małą bo 2 cm. to wydaje mi sie dużo jak na tak mały brzuszek.. nie wiem skąd ta torbiel się wzięła... mam nadzieję,że nie urośnie.. ale naciska pewnie na inne narządy ...

Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę zdrówka <3

anilewe90❤
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey i wyjasnilo sie u Ciebie?

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • martek88 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to i ja podzielę się swoją historia. Na badaniach połówkowych- podejrzenie torbieli w jamie brzusznej. Lokalizacja okołonerkowa. Wykonywałam usg konsultacyjne u dr Dudarewicza- podejrzenie odcinkowej niedroznosci. Po 2 tyg. usg w Instytucie Matki i Dziecka- w brzuszku wszystko dobrze. Teraz synek ma 6 miesięcy, miał usg po urodzeniu, które było prawidłowe. Ale teraz wyszło kilka nowych problemów.

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
    Synek 11.05.2017 <3
    Aniołek 2016 12 tc <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ