X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr TSH i FT4 w II trymestrze
Odpowiedz

TSH i FT4 w II trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Proszę o pomoc w interpretacji wyników, bo zastanawiam się czy iść na wizytę do endokrynologa (ginekolog mi to zasugerował)
    TSH 0,94
    FT4 1,13
    Jeśli, któraś z Was miała podobne wyniki to proszę o odpowiedź, czy mieszczę się w normie.

eikt3a3ftl57j282.png
  • Czytaczka Znajoma

Wysłany: 16 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie masz normy?
    Ja musiałam wyregulować hormony, i obecnie mam TSH 0,5, FT4 ok 17 i lekarz powiedział, że jest super (obecnie jestem w 12 tyg.)

ug37bd3mkmoju9wr.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaczka wrote:
    A jakie masz normy?
    Ja musiałam wyregulować hormony, i obecnie mam TSH 0,5, FT4 ok 17 i lekarz powiedział, że jest super (obecnie jestem w 12 tyg.)
    FT4 w zyciu nie moze byc 17 u kobiety w ciazy.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam:
    TSH 2,16 µIU/ml (norma dla II trymestru 0,27 - 2,35)
    Ft4 1,40 ng/dl (norma dla II trymestru 0,8 - 1,3)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:03

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Czytaczka Znajoma

Wysłany: 18 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toa wrote:
    FT4 w zyciu nie moze byc 17 u kobiety w ciazy.
    Dlatego spytałam, jakie są normy w danym laboratorium. Mój wynik FT4 mieści się po środku normy, więc jest ok (zależy jaka jednostka).

TSH powinno oscylować w okolicy 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:01

ug37bd3mkmoju9wr.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, co myślicie o tych wynikach w 18t5d ciąży:
    TSH 2,92 (chyba troszkę za dużo),
    FT4 1,23
    FT3 4,80
    Wizytę mam w sobotę i trochę się martwię :(

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no te TSH troszke duze, ale nie przekracza norm, wiec pewnie tylko zwiększy dawke

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ