X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Wielkość brzucha
Odpowiedz

Wielkość brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marthepl Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 tc, a u mnie niewielki brzuszek, 180 cm wzrostu. Ogólnie nie przytyłam dużo, mam jeszcze lekką niedowagę (nie zdążyłam odzyskać wagi po laparoskopii, w dodatku cukrzyca ciazowa od początku ciąży). Z usg od początku wynika, że ciaza o tydzień młodsza, wyniki badań ok. Jak tu jest u Was? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 19:00

• IWish Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, u mnie początek 22 tyg. Brzuch jakoś od 2 tyg stał się widoczny :) Przytyłam koło 6 kg przy wzroście 160. :) generalnie zaczynam czuć się już ociężała, mały chyba zaczyna uciskać na jelita i żołądek, bo mam straszne niestrawności i zaostrzenie refluksu. Dodam,że w 1 trymestrze czułam się rewelacyjnie. Pozdrawiam :)

• Fantazja61 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie 15 tc i na razie niewiele widać. Przed ciążą miałam lekką nadwagę i oponkę na brzuchu, w I trymestrze ciutkę schudłam przez mdłości i wymioty i w sumie to jak na razie nic nie widać, może czasem jakbym była bardziej wzdęta.
    Myślałam że przy mojej skłonności do tycia i tym że przed okresem zazwyczaj mnie wywalało l, to ciążę będzie widać dużo szybciej, a tu takie zaskoczenie ;)
    Ciekawe jak długo jeszcze ten stan się utrzyma

• Elmirka1986 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 23 tc brzuch wydaje mi się wielki jak na ten etap przytyłam 4,5 kg. Jest to moja pierwsza ciąża. Mam 164 cm wzrostu przed ciążą ważyłam 54 kg.

• Fantazja61 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka1986 wrote:
    U mnie 23 tc brzuch wydaje mi się wielki jak na ten etap przytyłam 4,5 kg. Jest to moja pierwsza ciąża. Mam 164 cm wzrostu przed ciążą ważyłam 54 kg.

To pewnie takie wrażenie optyczne, bo przed ciążą byłaś szczupła a i ten przyrost wagi jest w normie i nie jest za duży.
    Poza tym to co ja po sobie widzę, mimo że waga raczej stoi w miejscu to że zmieniają się proporcje i np mam wrażenie że mój tłuszczyk trochę się przemieścił 😂

• Rzelka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantazja61 wrote:
    To pewnie takie wrażenie optyczne, bo przed ciążą byłaś szczupła a i ten przyrost wagi jest w normie i nie jest za duży.
    Poza tym to co ja po sobie widzę, mimo że waga raczej stoi w miejscu to że zmieniają się proporcje i np mam wrażenie że mój tłuszczyk trochę się przemieścił 😂
    O to to. Zawsze miałam trochę sadełka na brzuchu, ale teraz wygląda jakby było bardziej zorganizowane z przodu. 😄

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️

CDN...

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ