Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Wymioty - 20 tydzień
Odpowiedz

Wymioty - 20 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 8 października, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 16 tygodnia ciąży borykałam się z wymiotami. Przyjmowałam Xonvea i to pomagało.
    Obecnie jestem w 20 tygodniu ciąży i znów źle się czułam. Wieczorem zwymiotowalam.
    Czy miałyście sytuację, że wymioty występowały też w drugim trymestrze lub sporadycznie pojawiały się?

• LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 9 października, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam przypadek, gdzie dziewczyna wymiotowała do końca ciąży - raz na czas stawiała się na kroplówkę do szpitala.
    Koniecznie poradź się lekarza co
    Możesz robić, żeby poprawić swój komfort.

Planowane CC 02.01.2025 💙💃

preg.png
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 9 października, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LeniweKluski wrote:
    Znam przypadek, gdzie dziewczyna wymiotowała do końca ciąży - raz na czas stawiała się na kroplówkę do szpitala.
    Koniecznie poradź się lekarza co
    Możesz robić, żeby poprawić swój komfort.

Dzięki za odpowiedź. Właśnie nie jest to uporczywe. Wczoraj zwymiotowałam pierwszy raz od tych bodajże 3 lub 4 tygodni. Więc troszkę się zestresowałam

• Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 9 października, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacząłem wymiotować dopiero od II trymestru :) normalka

• Nefrina Nowa

Wysłany: 9 października, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży każdy dzień aż do porodu witałam wymiotami. Teraz jestem w 22 tygodniu i również zdarza mi się zwymiotować znienacka.

• Eveline88 Debiutantka

Wysłany: 9 października, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja w pierwszej ciazy wymiotowałam w zależności od tego co zjadłam do III trymestru. W drugiej i teraz obecnie trzeciej ciąży, nie wymiotuje wcale, ale mam nudności. Obecnie 14tc, ale poprzednio trzymało mnie przez cały I i II trymestr 😑

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ