29 tydz.
-
Kochane przyszłe mamy jestem w 29 tyg ciąży i od jakiś 2 tyg mam problem z wypróżnieniem. Raz Biegunka Raz Zaparcia A Teraz Parcie Na Stolec a jak idę do łazienki to nic z tego nie wychodzi . Do tego czasami czyje ucisk w brzuchu i poniżej . Czytałam ze są takie objawy przed porodem ale nie tak szybko . Co mogę na to poradzić ?. Miał ktoś tak z was .?Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
przede wszystkim dieta bogata w błonnik otręby płatki owsiane wafle ryżowe zielone warzywa a mniej śliwek i winogron ja już jestem w 35 tyg i dzięki Bogu udało mi się to zwalczyć chociaż przez kilka miesięcy się z tym borykałam a zaparcia mogą prowadzić też do hemoroidów więc lepiej tego nie lekceważyć bo to okropnie bolące schorzenie
Maj lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ostatnio z kolei mam taką przemianę materii,że głowa mała!
Dwa dni mnie czyściło,a tak to ledwo coś zjem-już lecę na posiedzenie
Może im bliżej końca tym lepiej z tymi sprawami...
Ale też miałam i zaparcia i wszystko - kawka do śniadania i pomagało:) -
paulin wrote:hemoroidów więc lepiej tego nie lekceważyć bo to okropnie bolące schorzenie
Nie ja jedna tak mam/miałam -
No,ja właśnie codziennie coś mlecznego jem/piję Rano najczęściej - albo latte do śniadania,albo owsianka na śniadanie, albo kakao wieczorem. U mnie to działa niezawodnie w przeciągu godziny. Jak zaczęły mnie męczyć zaparcia,to od razu sięgnęłam właśnie po mleko i po kilku dniach tak mi się wszystko ładnie wyregulowało,że teraz już nie mam tego problemu A wiem,jakie to uciążliwe cholerstwo jest...
-
aneczka1983 wrote:Karmar ... Sorry za offtop ale pięknie wyglądacie na zdjęciu... A co do tematu_ bierzesz jakieś leki? Magnez albo coś? Mnie się tak po żelazie robi. Za przeproszenie jak przebrnęła przez korek to leci że ho ho...
Dzięki, jak miło mi się zrobiło z leków to tylko Euthyrox na tarczycę i witaminy. Sporadycznie Urosept,bo mam kamicę i Aspargin - ale to jak mi się przypomni -
nick nieaktualny
-