29 tydz.
-
Kochane przyszłe mamy jestem w 29 tyg ciąży i od jakiś 2 tyg mam problem z wypróżnieniem. Raz Biegunka Raz Zaparcia A Teraz Parcie Na Stolec a jak idę do łazienki to nic z tego nie wychodzi . Do tego czasami czyje ucisk w brzuchu i poniżej . Czytałam ze są takie objawy przed porodem ale nie tak szybko . Co mogę na to poradzić ?. Miał ktoś tak z was .?Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
przede wszystkim dieta bogata w błonnik otręby płatki owsiane wafle ryżowe zielone warzywa a mniej śliwek i winogron ja już jestem w 35 tyg i dzięki Bogu udało mi się to zwalczyć chociaż przez kilka miesięcy się z tym borykałam a zaparcia mogą prowadzić też do hemoroidów więc lepiej tego nie lekceważyć bo to okropnie bolące schorzenie
Maj lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ostatnio z kolei mam taką przemianę materii,że głowa mała!
Dwa dni mnie czyściło,a tak to ledwo coś zjem-już lecę na posiedzenie
Może im bliżej końca tym lepiej z tymi sprawami...
Ale też miałam i zaparcia i wszystko - kawka do śniadania i pomagało:) -
kogo boli, tego boli. Nabawiłam się hemoroida jednego zewnętrznego. Gdyby nie to, że go wymacałam palcem podczas podmywania, to bym nawet nie wiedziała, że jest. Ani nie krwawił, ani nie piekł, ani nic.paulin wrote:hemoroidów więc lepiej tego nie lekceważyć bo to okropnie bolące schorzenie
Nie ja jedna tak mam/miałam
-
No,ja właśnie codziennie coś mlecznego jem/piję
Rano najczęściej - albo latte do śniadania,albo owsianka na śniadanie, albo kakao wieczorem. U mnie to działa niezawodnie w przeciągu godziny. Jak zaczęły mnie męczyć zaparcia,to od razu sięgnęłam właśnie po mleko i po kilku dniach tak mi się wszystko ładnie wyregulowało,że teraz już nie mam tego problemu
A wiem,jakie to uciążliwe cholerstwo jest...
-
aneczka1983 wrote:Karmar ... Sorry za offtop ale pięknie wyglądacie na zdjęciu... A co do tematu_ bierzesz jakieś leki? Magnez albo coś? Mnie się tak po żelazie robi. Za przeproszenie jak przebrnęła przez korek to leci że ho ho...
Dzięki, jak miło mi się zrobiło
z leków to tylko Euthyrox na tarczycę i witaminy. Sporadycznie Urosept,bo mam kamicę i Aspargin - ale to jak mi się przypomni
-
nick nieaktualny
-

Mój synek

[/url