X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Ciągle infekcje intymne
Odpowiedz

Ciągle infekcje intymne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tuska Znajoma

Wysłany: 27 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Odkąd zaczelam 6 miesiąc ciąży zmagam się z infekcjami intymnymi. Gdy zapalenie minie w środku pojawia się na zewnątrz. Lekarz oprócz clotrimazolum w maści i pumafucin nie daje nic. Mówi że minie po porodzie, ale ja już mam dość pieczenia miejsc intymnych.
    Powiedzcie te które miały taki problem w ciazy, czy faktycznie zaraz po porodzie to mija czy musialyscie jeszcze dalej leczyć się globulkami?
    Dodajcie otuchy bo ja już tracę wiarę w normalne funkcjonowanie;-(((

• kalinka Znajoma

Wysłany: 5 maja 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam i minelo ale ni eod razu po ciazy. tez uzywalam rozne globulki i w sumie ciezko powiedziec co tak naprawde pomoglo :( wiem co czujesz, zyc ie z tym nie da. moze na razie smarujj sobie chociaz jakimis kremami lagodzacymi, myj sie po kazdej toalecie i chociaz troche lepiej powinno byc... jeszcze jest fajna strona z poradami naturalna plodnosc moze cos tam znajdziesz dla siebie jeszcze..

• Arashe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak w każdej ciąży, od początku do końca. Moja kuracja wyglądała tak, że brałam cała ciążę co 3 dni globulke, bo inaczej od razu nawrót. Teraz też jestem w ciąży w 38 tyg i od 2 MSC mialam spokój, bo zastosowałam canesten ,1 globulka zawierająca clotrimazolum ( znacznie skuteczniejsze niż te wszystkie natamycyny i temu podobne, które się bierze po 10 dni, a i tak mają słaba skuteczność). Także z całego serca polecam. Bez recepty i ma badania dotyczące bezpieczeństwa stosowania w ciąży.
    Po tych 2 MSC pojawiła się znowu infekcja i znowu zastosowałam i znowu długi czas nie mam.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ