Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Fikanie maluszków
Odpowiedz

Fikanie maluszków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maleństwa tez fikają tak mocno w brzuchu? Staram sie spać na lewym boku ale dzis jak sie klade na lewy mala od razu mnie kopie po lewej stronie brzucha wiem ze ma tam nóżki. Dzis sie obudziłam przez to bo lapie za brzuch a tam czuje wypiętą dosłownie jej czesc ciala:) chyba energiczna ta moja córcia choc czasem sie boje czy jej wygodnie w danej mojej pozycji...ale w brzuchu chyba im w kazdej pozie matki jest wygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:11

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest szaleństwo, nie moge sie ułożyć do spania bo na bokach mnie kopie strasznie, a na plecach ciężko się oddycha. W dodatku też czuje jak leżę na lewym, że mi się tam wciska czymś :) i mam stracha, że go może podduszam albo uciskam tak? Ale to chyba raczej bezpiecznie tam w naszych brzuszkach mają :)Mam też pobudki w nocy i ok 6 rano. Ogólnie to mam obawy, że będzie nadpobudliwe dziecko ;)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kochana uspokoilas mnie:) dokladnie mam takie same mysli moze ja przygniotlam albo cos. Moja tez kopie glownie po bokach glownie lewy. Ale chyba powinnysmy sie cieszyc ze maluszki sa ruchliwe. Pozdrawiam:)

MirelS lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ