X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Fikanie maluszków
Odpowiedz

Fikanie maluszków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maleństwa tez fikają tak mocno w brzuchu? Staram sie spać na lewym boku ale dzis jak sie klade na lewy mala od razu mnie kopie po lewej stronie brzucha wiem ze ma tam nóżki. Dzis sie obudziłam przez to bo lapie za brzuch a tam czuje wypiętą dosłownie jej czesc ciala:) chyba energiczna ta moja córcia choc czasem sie boje czy jej wygodnie w danej mojej pozycji...ale w brzuchu chyba im w kazdej pozie matki jest wygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:11

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest szaleństwo, nie moge sie ułożyć do spania bo na bokach mnie kopie strasznie, a na plecach ciężko się oddycha. W dodatku też czuje jak leżę na lewym, że mi się tam wciska czymś :) i mam stracha, że go może podduszam albo uciskam tak? Ale to chyba raczej bezpiecznie tam w naszych brzuszkach mają :)Mam też pobudki w nocy i ok 6 rano. Ogólnie to mam obawy, że będzie nadpobudliwe dziecko ;)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kochana uspokoilas mnie:) dokladnie mam takie same mysli moze ja przygniotlam albo cos. Moja tez kopie glownie po bokach glownie lewy. Ale chyba powinnysmy sie cieszyc ze maluszki sa ruchliwe. Pozdrawiam:)

MirelS lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ