X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Grube łożysko 60mm
Odpowiedz

Grube łożysko 60mm

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dowiedziałam sie ze mam za grube łożysko jest to 34 tydz ciąży boje sie o dziecko na razie wazy ponad 2kg niby z nim jest ok ale czy ktoras z was miala podobny problem

27a73b5519.png
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wyglądają inne parametry? Jakie jest AFI? Rośnie czy maleje?
    Czy chorujesz na cukrzycę, masz anemię, przechodziłaś choroby zakaźne w ciąży?
    Wszystko trzeba skorelowac z innymi wynikami, sama grubość łożyska jest dość słabym parametrem. Ważne jest, jak wyglądają przepływy, czy łożysko nie wygląda na „stare”, jak rośnie dziecko i jaka jest ilość wód.

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ