Nocne bóle - co to było??
-
Dzisiaj w nocy obudził mnie dosyć mocny ból całego brzucha, który w dodatku był twardy jak skała. Do tego doszły jakieś fale rozchodzące się po bokach i w podbrzuszu. Cała byłam spocona. Myślałam, że już się zaczyna akcja! Ale nie chciałam panikować, przecież przy wzdęciach też nieraz bolał mnie brzuch. Trwało to dobre pól godziny, wzięłam no-spę i espumisan i położyłam się do wyrka. Nie wiem nawet kiedy zasnęłam, ale o godz. 2 znowu to samo! I znowu dobre pół godziny. Rano biegłam na kibelek, bo jakaś dziwna biegunka mnie przydusiła. I teraz nie wiem, czy te bóle były wynikiem problemów jelitowych, czy biegunka jest następstwem bóli brzucha. Matko, powiedzcie, że wiecie co to było.
-
A kiedy miałaś wizytę u lekarza i co mówił, jak szyjka itd ?
A czujesz bóle czy bardziej skurcze jak na okres?
Może faktycznie to od biegunki, może coś zjadłaś, albo złapałaś wirusa jakiegoś?
Ja 7 dzień jak nie biorę luteiny i w nocy czuje lekkie skurcze brzucha i kłucia w kroku, przeraża mnie to, bo nie wiem co mam o tym myśleć, też czesciej biegam na kibelek, ale nie mam żadnego rozwolnieniaAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
A tam no-spa i espumisan i magnez to już znam
Powiedziałam o tej sytuacji położnej na szkole rodzenia, a ona na to "wygląda na to, że miała pani pierwsze skurcze". Kopara mi opadła. Szyjka macicy długa na 4 cm i twarda. Mam wizytę za tydzień.
Położna dodała jeszcze, że przeważnie takie skurcze występują 2 tyg. przed porodem, ale nie mam się tym sugerować, bo to tylko teoria, a praktyka pokaże swoje.
I co? Nieźle... Dzisiaj zaczynam 35 tydzień.
-