X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Nocne bóle - co to było??
Odpowiedz

Nocne bóle - co to było??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mareczkowa Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy obudził mnie dosyć mocny ból całego brzucha, który w dodatku był twardy jak skała. Do tego doszły jakieś fale rozchodzące się po bokach i w podbrzuszu. Cała byłam spocona. Myślałam, że już się zaczyna akcja! Ale nie chciałam panikować, przecież przy wzdęciach też nieraz bolał mnie brzuch. Trwało to dobre pól godziny, wzięłam no-spę i espumisan i położyłam się do wyrka. Nie wiem nawet kiedy zasnęłam, ale o godz. 2 znowu to samo! I znowu dobre pół godziny. Rano biegłam na kibelek, bo jakaś dziwna biegunka mnie przydusiła. I teraz nie wiem, czy te bóle były wynikiem problemów jelitowych, czy biegunka jest następstwem bóli brzucha. Matko, powiedzcie, że wiecie co to było.

p19u3e3keqh6k6fi.png
    3jvzanlilcl7l3tn.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy miałaś wizytę u lekarza i co mówił, jak szyjka itd ?
    A czujesz bóle czy bardziej skurcze jak na okres?
    Może faktycznie to od biegunki, może coś zjadłaś, albo złapałaś wirusa jakiegoś?
    Ja 7 dzień jak nie biorę luteiny i w nocy czuje lekkie skurcze brzucha i kłucia w kroku, przeraża mnie to, bo nie wiem co mam o tym myśleć, też czesciej biegam na kibelek, ale nie mam żadnego rozwolnienia :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się,że to skurcze braxtona hicksa. Powiedz lekarzowi na wizycie. Pewnie dostaniesz magnez i no-spe.
    Przerabiałam to :P Bardzo często twardniał mi brzuch.

zrz69vvj69ave0jf.png

• mareczkowa Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam no-spa i espumisan i magnez to już znam ;)
    Powiedziałam o tej sytuacji położnej na szkole rodzenia, a ona na to "wygląda na to, że miała pani pierwsze skurcze". Kopara mi opadła. Szyjka macicy długa na 4 cm i twarda. Mam wizytę za tydzień.
    Położna dodała jeszcze, że przeważnie takie skurcze występują 2 tyg. przed porodem, ale nie mam się tym sugerować, bo to tylko teoria, a praktyka pokaże swoje.
    I co? Nieźle... Dzisiaj zaczynam 35 tydzień.

p19u3e3keqh6k6fi.png
    3jvzanlilcl7l3tn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ