ogólnie o 39 tydzień ;)
-
Cześć dziewczyny jak się czujecie .? Ze mną coraz gorzej . W dzień brakuje chociaż godzinnej drzemki .. ból nóg w nocy i jak się położę . Dziecko ma 3.5 kg. . A ja za to mam już 13 kg . Lekarz mówi żeby już więcej nie tyć ale jak to zrobić .? ) . Do terminu 9 dni . Jak narazie wszystko zamknięte . Szyjka się nie skraca . Nic się nie dzieje .. eh . Lekarz mówi ze by mogło coś się zacząć dziać . A tu nic .. ; ( a mi coraz ciężej . Czuje się już wykończona . Brzuch opadł juz jest nisko . Czuje bóle podbrzusza zwłaszcza przy ruchach małego . Wtedy to są nawet sline uklucia . Ale niby wszystko ok .. no cóż . Ciekawe kiedy mały zechce wyjść . Jak nie urodze do 4 grudnia czyli mam czekać tydzień po upływie terminu i zgłosić się do szpitala na wywołanie .. czyżby lekarz coś przewidział .? . Mam nadzieje ze urodze nieco wcześniej i obejdzie się bez tego
A jak tam u was .? Opowiadajcie .Zaczynamy starania o 2 dzieciątko -
Jestem 5 dni wstecz niż Ty, a Ci powiem, że od kilku dni czuje się taka ociężała i zmęczona, że bym najchętniej wgl z łóżka nie wychodziła Trochę podreptam i jak przychodzi wieczór to już marze o kołderce i łóżeczku Co mnie dziwi, bo jeszcze nieco ponad 2 tyg temu cierpiałam na bezsenność, a teraz bym ciągle spała I mam wrażenie że moje dziecko ma 10 par rąk i nóg, bo czuje kopniaki i wypychanie z każdej strony 13kg to ja miałam ponad tydzień temu a dziecko mam drobne Więc jeśli Ty masz tak teraz, to chyba nie jest taka zła waga Wgl jak mi coś spadnie na podłogę to jestem taka wściekła bo straszną trudność sprawia mi kucanie i schylanie, jakby to było jakieś wyzwanie Wiesz z tą zamkniętą szyjką to jest tak że z dnia na dzień może się pozmieniać, jedna dziewczyna miała wszystko pozamykane i wgl , a w przeciągu 4 dni trafiła na porodówke Tyle Cię mogę pocieszyćAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Oj ja też już mam dość dziewczyny.Dziś calutki dzień przy chodzeniu boli brzuch tak jak po ćwiczeniach na mięśnie brzucha a zaczynał opadać już w 36 tc .Szyjka u Was jak tam miękka czy twarda?A jeszcze jak słyszę teksty w stylu po co chcesz już rodzić to aż mi ciśnienie podnosi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:03
-
No ja mam twarda szyjkę . Ale kto wie . Gdzie nie ide to mówią ze za 3 4 dni na porodówke idę bo mam bardzo nisko brzuch juz .a Lekarz twierdzi inaczej ( mam nadzieje ze się myli bo 3 tyg chyba jeszcze nie dam rady pochodzić .. no mnie też rozwala od środkajjak słyszę takie teksty .. i najlepiej zawsze wypowiadają się te co tego jeszcze w życiu nie przeszły . Eh ..a man to samo.. jak mam coś podnieść z ziemi to szlak mnie trafia ..Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
No to ja szyjkę miękką mam od 2 tygodni i ciągle cisza, jutro mam wizytę i aż jestem ciekawa.Oj mój to już dłuższy czas główkę ma nisko i jak zacznie kręcić czy tam łapkami machać to aj i oj ból jest taki nieprzyjemny tak nisko nisko
-
Ja mialam wizyte 2 tyg temu i szyjka nie naruszona Za tydzien dopiero wizyta a ja juz jestem ciekawa kiedy cos sie ruszy
U mnie mała główką u góry chyba wciąż, bynajmniej dwa tyg temu była a ja nie czuje zeby cos sie zmieniło.. Jeśli sie nie obróci to cesarka, ale pociesza mnie fakt ze w terminie, więc ciąży nie przenosze ewentualnie mogę tylko szybciej urodzićAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Poziomka wszystko może się zmienić . moja koleżanka miała tak ze dzień przed planowana cc mała obrócila się główka w dół . I co wyszło .? Rozpaczona zw jednak nie urodzi w ten dzień jak juz była przygotowana i nastawiona na cesarke musiała czekać na pierwsze oznaki porodu naturalnego . wiec nie zawsze jest tak jak chcemy )Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
A to była pierwsza ciąża ? i cesarka w terminie OM ? Bo mój lekarz chce zrobić cc dopiero w terminie normalnego porodu, wgl wydaje mi się że tak duże dziecko obracając się da po sobie odczuć ze zmienia pozycje bo jak raz się przekręcała i chyba leżała w poprzek to czułam bóle wnętrzności, jakby mi ugniatała wszystko
W poniedziałek mam jeszcze wizytę wiec podejrzę na usg czy nadal siedzi głową u góry No jak bedzie trzeba czekać to poczekam na sn, ale wolałabym wiedzieć jaki poród ma być, do teraz się nie nastawiam na nic mam wielką niewiadomąWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:19
Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Tak pierwsza ciąża i cesarka miała być według pierwszego terminu czyli wg OM ale urodziła sn 2 dni po terminie według USG. . ) no to zależy jak rusza się twoje maleństwo .. bo jej córka ruszala się bardzo i ona bnawet nie odczula ze mała fiknela .. taka mala wiercipieta z niej była ale każda inaczej może to odczuć .. a próbowałas jakiś domowych sposobów na obrocenie się maleństwa .?Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
No moja teraz bardziej spokojna, ale na początku listopada miała takie dwa dni że fikała strasznie i wtedy te wnętrzności mnie bolały ale uznałam że obrotu nie było bo pozniej odczuwałam ją tak jak zawsze, ze taka kula u góry była jak główka
Próbowałam kolana- łokcie tak mi lekarz mówił zebym robiła, ale ona strasznie kopała wtedy, i nie chciałam jej męczyć więc nie przykładałam się do tych ćwiczeń zbytnio. No jeśli do poniedziałku na żaden poród mnie nie ruszy, to może wreszcie się dowiem i bede juz bardziej obserwować swój brzuch czy coś sie zmienia ''przed porodem''Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
No mój teraz tez tak strasznie fika ze aż z bólu nie mogę tak mnie wali po moich kościach lonowych. ; ( . A ponoć ostatnie dni przed dzieckossię uspokaja a mój na odwrót .. cała ciążę był spokojny a teraz już od niedzieli daje mi nieźle popalić
;(Zaczynamy starania o 2 dzieciątko -