Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Problem z nerkami-wyniki badań
Odpowiedz

Problem z nerkami-wyniki badań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) nie mogłam znaleźć nigdzie podobnego tematu. Odebrałam wyniki z pracy moich nerek-nie są najlepsze. A czy ktoś z Was się bardziej na tym zna?mogę prosić o pomoc i interpretację?
    Moja lekarka na urlopie i dopiero będzie pod koniec listopada,a nie wiem czy to coś poważnego..z góry dziękuje!
    Kreatynina 48,66 (53-106)
    Kwas moczowy 271 (155-357)
    Mocznik 1,9 ( 2,5-7,20)
    eGFR 138,94

zem3anlis7huurhv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie są złe wyniki. W ciąży kreatynina i mocznik mogą być niższe niż normalnie. GFR bardzo ładny, nerki funkcjonują prawidłowo. Swoją drogą, dlaczego robiłaś te badania?

• Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2018, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    To nie są złe wyniki. W ciąży kreatynina i mocznik mogą być niższe niż normalnie. GFR bardzo ładny, nerki funkcjonują prawidłowo. Swoją drogą, dlaczego robiłaś te badania?
    Bo wyszło na USG,że prawa nerka coś nie bardzo sobie radzi

zem3anlis7huurhv.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ