X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Sączące się wody płodowe
Odpowiedz

Sączące się wody płodowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Styczniowa27 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem i pytanie. Jak odróżnić nie trzymanie moczu od saczacych się od płodowych? Zauważyłam od kilku dni ze ciągle mam mokre majtki co za tym idzie czuje duży dyskomfort :( wkładke zmieniłam ze 3-4 razy dziennie :( dodam że to 30 tc

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kup w aptece paski ph czy coś takiego tylko powiedz ze to do odróżnienia wód płodowych , napewno coś takiego jest bo mi w poprzedniej ciąży sączyły się wody płodowe i lekarz miał problem z odróznieniem własnie i użył takiego paska.. napewno są dostępne w aptece, a po za tym proponuję zadzwonic do swojego gin i zapytac się co robic w takiej sytuacji czy masz się zgłosic na badanie czy jak :)

80e684ff13.png
  • mareczkowa Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką wydzielinę już dobre 2 m-ce. Codziennie wkładki. Pewnie warto byłoby kupić cały balot w necie, bo po porodzie też będą potrzebne :D
    Na początku myślałam, że to jakieś upławy, ale mój gin kategorycznie zabronił mi używać tego terminu :D To jest wydzielina :D
    Ale to niby normalne. Będzie tak już do końca...
    Od dzisiaj zostały mi równe 3 tygodnie do teminu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 11:10

p19u3e3keqh6k6fi.png
    3jvzanlilcl7l3tn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ