ukm powiększone u dziecka
-
Część . Byłam dziś akurat u mojego gin i okazało się ze mój synek ma powiększone ukm z obydwu stron z lewej strony 0.69 cm a z prawej strony 0.67 cm strasznie się martwię . ; ( może ktoś mi wg wytłumaczyć co to wg jest ..? Czy da się to jakoś juz teraz leczyć ? Czy moje dziecko po porodzie będzie miało wadę wrodzoną juz ? ; ( czekam na odpowiedziZaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
spokojnie, nasz mały ma na granicy normy 0,49. lekarz zalecił obswerwacje bo wszytsko jeszcze się może zmienić na tym etapie spokojnie kontroluj to u gina i dopytuj co wizyte o to.
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nasz mial wykryte poszerzone ukm w 8 miesiącu ciązy, po porodzie koniecznie przypilnuj aby zrobiono usg nerek bo ja mimo, że mialam w zaleceniach od lekarza prowadzącego to w szpitalu ktorym rodzilam przeoczyli to i dopiero jak sie upomnialam po porodzie to zrobili. To jest do obserwacji bo może to być taka uroda i mozna z tym żyć normalnie i co jakis czas obserwowac. U nas synek ma 7 miesiecy i co jakis czas sprawdzamy. Prawa nerka poszerzenie ukm 10 mm i lewa 5,5 mm
Maj lubi tę wiadomość
-
To znowu ja;) dziś lekarz sprawdził ponownie nerki lewa nerka idealna . Prawa w normie wiec mieliście racje . Było to chwilowe i przeszło . I mam nadzieje ze tak zostanie ale i tak lekarz mówi ze przy porodzie zrobić usg sprawdzające .Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-