X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr ukm powiększone u dziecka
Odpowiedz

ukm powiększone u dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 3 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część . Byłam dziś akurat u mojego gin i okazało się ze mój synek ma powiększone ukm z obydwu stron z lewej strony 0.69 cm a z prawej strony 0.67 cm strasznie się martwię . ; ( może ktoś mi wg wytłumaczyć co to wg jest ..? Czy da się to jakoś juz teraz leczyć ? Czy moje dziecko po porodzie będzie miało wadę wrodzoną juz ? ; ( czekam na odpowiedzi

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, nasz mały ma na granicy normy 0,49. lekarz zalecił obswerwacje bo wszytsko jeszcze się może zmienić na tym etapie ;) spokojnie kontroluj to u gina i dopytuj co wizyte o to.

kamenkaa lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • rybkunia Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam na wątek :-)
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/zastoj-moczu-u-plodu-ii-trym,8108.html

• loki-koki Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz mial wykryte poszerzone ukm w 8 miesiącu ciązy, po porodzie koniecznie przypilnuj aby zrobiono usg nerek bo ja mimo, że mialam w zaleceniach od lekarza prowadzącego to w szpitalu ktorym rodzilam przeoczyli to i dopiero jak sie upomnialam po porodzie to zrobili. To jest do obserwacji bo może to być taka uroda i mozna z tym żyć normalnie i co jakis czas obserwowac. U nas synek ma 7 miesiecy i co jakis czas sprawdzamy. Prawa nerka poszerzenie ukm 10 mm i lewa 5,5 mm

Maj lubi tę wiadomość

dqpranli4dnq2fwj.png
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja;) dziś lekarz sprawdził ponownie nerki lewa nerka idealna . Prawa w normie wiec mieliście racje . Było to chwilowe i przeszło . I mam nadzieje ze tak zostanie ;) ale i tak lekarz mówi ze przy porodzie zrobić usg sprawdzające .

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ