X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wymiary płodu 30 tydzień
Odpowiedz

Wymiary płodu 30 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vjuszka Znajoma

Wysłany: 21 września 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na 2 usg jedno u lekarz prowadzącej i jedno w szpitalu (z powodu skracania się szyjki). Wymiary u ginekolog wyszły w normie, ale te szpitalne są dużo wyższe. Generalnie nic nie mówili lekarze, że coś się dzieje z dzieckiem, ale niepokoi mnie to, że w 30 tygodniu mam BPD 8,44, a AC 28,85. Reszta wyników w normie. Czy jest się czym martwić? U mojej ginekolog BPD było tego samego dnia 7,59, a AC 26,80… już się naczytałam wodogłowia i innych rzeczy i świruje.

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój synek w 31+3 ma BPD 8,3 i główka wobec całego ciała wychodzi chyba półtora tygodnia więcej lub nawet dwa. Byłam dziś na usg 3 trymestru, lekarz nic nie mówił że jest źle, mówił że jest wszystko idealnie więc wywnioskowałam że nie ma się czym przejmować. Czytałam dużo, że czasami tak po prostu jest na usg a po porodzie okazuje się, że dzidzia wcale nie ma dużej główki tylko wszystko jest normalnie;) myślę że nie powinnaś się przejmować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2024, 16:44

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ