Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wymiary płodu 30 tydzień
Odpowiedz

Wymiary płodu 30 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vjuszka Znajoma

Wysłany: 21 września 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na 2 usg jedno u lekarz prowadzącej i jedno w szpitalu (z powodu skracania się szyjki). Wymiary u ginekolog wyszły w normie, ale te szpitalne są dużo wyższe. Generalnie nic nie mówili lekarze, że coś się dzieje z dzieckiem, ale niepokoi mnie to, że w 30 tygodniu mam BPD 8,44, a AC 28,85. Reszta wyników w normie. Czy jest się czym martwić? U mojej ginekolog BPD było tego samego dnia 7,59, a AC 26,80… już się naczytałam wodogłowia i innych rzeczy i świruje.

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój synek w 31+3 ma BPD 8,3 i główka wobec całego ciała wychodzi chyba półtora tygodnia więcej lub nawet dwa. Byłam dziś na usg 3 trymestru, lekarz nic nie mówił że jest źle, mówił że jest wszystko idealnie więc wywnioskowałam że nie ma się czym przejmować. Czytałam dużo, że czasami tak po prostu jest na usg a po porodzie okazuje się, że dzidzia wcale nie ma dużej główki tylko wszystko jest normalnie;) myślę że nie powinnaś się przejmować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2024, 16:44

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ