X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wymiary płodu 30 tydzień
Odpowiedz

Wymiary płodu 30 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vjuszka Znajoma

Wysłany: 21 września 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na 2 usg jedno u lekarz prowadzącej i jedno w szpitalu (z powodu skracania się szyjki). Wymiary u ginekolog wyszły w normie, ale te szpitalne są dużo wyższe. Generalnie nic nie mówili lekarze, że coś się dzieje z dzieckiem, ale niepokoi mnie to, że w 30 tygodniu mam BPD 8,44, a AC 28,85. Reszta wyników w normie. Czy jest się czym martwić? U mojej ginekolog BPD było tego samego dnia 7,59, a AC 26,80… już się naczytałam wodogłowia i innych rzeczy i świruje.

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój synek w 31+3 ma BPD 8,3 i główka wobec całego ciała wychodzi chyba półtora tygodnia więcej lub nawet dwa. Byłam dziś na usg 3 trymestru, lekarz nic nie mówił że jest źle, mówił że jest wszystko idealnie więc wywnioskowałam że nie ma się czym przejmować. Czytałam dużo, że czasami tak po prostu jest na usg a po porodzie okazuje się, że dzidzia wcale nie ma dużej główki tylko wszystko jest normalnie;) myślę że nie powinnaś się przejmować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2024, 16:44

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ