Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr za mała główka?
Odpowiedz

za mała główka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Miałam robione badanie USG na początku 37 tyg ciąży, tydzień temu. Na tym usg lekarz powiedział mi ile waży moja córcia i jaki jest obwód brzuszka, głowy, długość kości udowej itd. Niepokoi mnie jednak jedna rzecz. Że obwód główki był mniejszy niż obwód brzuszka o 2 cm. Główka 31,5 cm a brzuszek 33,7 cm. Czy to nie znaczy że jest coś nie tak? Czy jeszcze jest szansa że to się wyrówna? Lekarz po badaniu nic nie powiedział, a gdyby było coś nie tak to pewnie zlecił by jakąś dodatkową konsultację? Myślę też że przecież te pomiary na usg nie są takie bardzo dokładne i może ta różnica w rzeczywistości taka nie jest. Co o tym myślicie? Strasznie się martwię..

• pakima Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie nie ma co się martwić wydaje mi się to normą, zresztą usg może się mylić. Nawet jeśli miałoby coś być to lekarz zleciłby dodatkowe badanie. Dziecka głowka jest owalna bardziej żeby mogła przecisnąć się przez wąski kanał rodny.

Nie martw się na zapas. Zobaczysz że wszystko dobrze się ułoży i nie długo bedziesz dzieciątką trzymać na rękach :)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ