X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr za mała główka?
Odpowiedz

za mała główka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Miałam robione badanie USG na początku 37 tyg ciąży, tydzień temu. Na tym usg lekarz powiedział mi ile waży moja córcia i jaki jest obwód brzuszka, głowy, długość kości udowej itd. Niepokoi mnie jednak jedna rzecz. Że obwód główki był mniejszy niż obwód brzuszka o 2 cm. Główka 31,5 cm a brzuszek 33,7 cm. Czy to nie znaczy że jest coś nie tak? Czy jeszcze jest szansa że to się wyrówna? Lekarz po badaniu nic nie powiedział, a gdyby było coś nie tak to pewnie zlecił by jakąś dodatkową konsultację? Myślę też że przecież te pomiary na usg nie są takie bardzo dokładne i może ta różnica w rzeczywistości taka nie jest. Co o tym myślicie? Strasznie się martwię..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • pakima Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie nie ma co się martwić wydaje mi się to normą, zresztą usg może się mylić. Nawet jeśli miałoby coś być to lekarz zleciłby dodatkowe badanie. Dziecka głowka jest owalna bardziej żeby mogła przecisnąć się przez wąski kanał rodny.

Nie martw się na zapas. Zobaczysz że wszystko dobrze się ułoży i nie długo bedziesz dzieciątką trzymać na rękach :)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ