X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr za mała główka?
Odpowiedz

za mała główka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Miałam robione badanie USG na początku 37 tyg ciąży, tydzień temu. Na tym usg lekarz powiedział mi ile waży moja córcia i jaki jest obwód brzuszka, głowy, długość kości udowej itd. Niepokoi mnie jednak jedna rzecz. Że obwód główki był mniejszy niż obwód brzuszka o 2 cm. Główka 31,5 cm a brzuszek 33,7 cm. Czy to nie znaczy że jest coś nie tak? Czy jeszcze jest szansa że to się wyrówna? Lekarz po badaniu nic nie powiedział, a gdyby było coś nie tak to pewnie zlecił by jakąś dodatkową konsultację? Myślę też że przecież te pomiary na usg nie są takie bardzo dokładne i może ta różnica w rzeczywistości taka nie jest. Co o tym myślicie? Strasznie się martwię..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie nie ma co się martwić wydaje mi się to normą, zresztą usg może się mylić. Nawet jeśli miałoby coś być to lekarz zleciłby dodatkowe badanie. Dziecka głowka jest owalna bardziej żeby mogła przecisnąć się przez wąski kanał rodny.

Nie martw się na zapas. Zobaczysz że wszystko dobrze się ułoży i nie długo bedziesz dzieciątką trzymać na rękach :)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ