X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Zakażenie e.coli w wymazie a skrócona szyjki i wcześniejszy poród
Odpowiedz

Zakażenie e.coli w wymazie a skrócona szyjki i wcześniejszy poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fioletowa11 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byłam u lekarza. W posiewie z pochwy wyszło mi zakażenie e.coli bardzo liczne. Oprócz tego lekarz stwierdził że mam skróconą szyjkę. Kazał więcej odpoczywać.
    Co do zakażenia to powiedział że nie da mi antybiotyku bo mam uczulenie a nie jest to wymagane.

W necie naczytałam się że zakażenie e.coli moze właśnie powodować przedwczesny poród oraz skracanie szyjki.

Dodatkowo niewyleczona e.coli może przy porodzie zarazić dziecko.

Powiedzcie czy któraś z was miała podobną sytuację tzn nieleczone zakażenie e.coli pod koniec ciąży i tak szła do porodu?
    Jak to się kończy?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ