X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Zakażenie e.coli w wymazie a skrócona szyjki i wcześniejszy poród
Odpowiedz

Zakażenie e.coli w wymazie a skrócona szyjki i wcześniejszy poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fioletowa11 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byłam u lekarza. W posiewie z pochwy wyszło mi zakażenie e.coli bardzo liczne. Oprócz tego lekarz stwierdził że mam skróconą szyjkę. Kazał więcej odpoczywać.
    Co do zakażenia to powiedział że nie da mi antybiotyku bo mam uczulenie a nie jest to wymagane.

W necie naczytałam się że zakażenie e.coli moze właśnie powodować przedwczesny poród oraz skracanie szyjki.

Dodatkowo niewyleczona e.coli może przy porodzie zarazić dziecko.

Powiedzcie czy któraś z was miała podobną sytuację tzn nieleczone zakażenie e.coli pod koniec ciąży i tak szła do porodu?
    Jak to się kończy?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ