X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Zakażenie e.coli w wymazie a skrócona szyjki i wcześniejszy poród
Odpowiedz

Zakażenie e.coli w wymazie a skrócona szyjki i wcześniejszy poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fioletowa11 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byłam u lekarza. W posiewie z pochwy wyszło mi zakażenie e.coli bardzo liczne. Oprócz tego lekarz stwierdził że mam skróconą szyjkę. Kazał więcej odpoczywać.
    Co do zakażenia to powiedział że nie da mi antybiotyku bo mam uczulenie a nie jest to wymagane.

W necie naczytałam się że zakażenie e.coli moze właśnie powodować przedwczesny poród oraz skracanie szyjki.

Dodatkowo niewyleczona e.coli może przy porodzie zarazić dziecko.

Powiedzcie czy któraś z was miała podobną sytuację tzn nieleczone zakażenie e.coli pod koniec ciąży i tak szła do porodu?
    Jak to się kończy?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ