Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr zmiana nastroju przed porodem
Odpowiedz

zmiana nastroju przed porodem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, głównie do dziewczyn, które rodziły już wcześniej dzieci i mają w tym temacie doświadczenie. Od kilku dni zauważyłam totalną zmianę w swoim samopoczuciu i nastroju. Brakuje mi sił, mam chandrę i duży apetyt, którego wcześniej u siebie nie zauważyłam. Najbardziej jednak przeszkadza mi przygnębienie, które dopadło mnie w zasadzie z dnia na dzień. W związku z tym zastanawiam się czy może to być zmiana nastroju zwiastująca poród? Jestem w 35 tc, ale mam już bardzo częste skurcze brzucha (właściwie odnoszę wrażenie, że brzuch jest cały czas napięty i twardy jak kamień). Pojawiły się też dziwne kłujące bóle w dole brzucha i typowo miesiączkowe pobolewanie podbrzusza.

Maracuja
  • pakima Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne zbliża się poród, ja w zasadzie to czekałam aż się dziecko pierwsze urodzi i czekałam jak na szpilkach, byłam zła że jeszcze nie dzisiaj się urodzi. Stres bo nie wiedziałam czy zdążę i czy dam radę, jak to będzie wyglądało itp. Z drugiej strony organizm zaczyna przygotowywać się do porodu już bardziej "szczegółowo". Najgorzej było u mnie w okresie połogowym gdzie chciało mi się płakać na przemian i śmiać się, byłam silna a potem za chwile słaba. Wszystko będzie dobrze. Najbliżsi to rozumieją że jesteś w ciązy i masz prawo do tego, że nie czuje się dobrze w danym dniu. Ciąża tak wiele zmienia:)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ