X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr zmiana nastroju przed porodem
Odpowiedz

zmiana nastroju przed porodem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, głównie do dziewczyn, które rodziły już wcześniej dzieci i mają w tym temacie doświadczenie. Od kilku dni zauważyłam totalną zmianę w swoim samopoczuciu i nastroju. Brakuje mi sił, mam chandrę i duży apetyt, którego wcześniej u siebie nie zauważyłam. Najbardziej jednak przeszkadza mi przygnębienie, które dopadło mnie w zasadzie z dnia na dzień. W związku z tym zastanawiam się czy może to być zmiana nastroju zwiastująca poród? Jestem w 35 tc, ale mam już bardzo częste skurcze brzucha (właściwie odnoszę wrażenie, że brzuch jest cały czas napięty i twardy jak kamień). Pojawiły się też dziwne kłujące bóle w dole brzucha i typowo miesiączkowe pobolewanie podbrzusza.

Maracuja
  • pakima Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne zbliża się poród, ja w zasadzie to czekałam aż się dziecko pierwsze urodzi i czekałam jak na szpilkach, byłam zła że jeszcze nie dzisiaj się urodzi. Stres bo nie wiedziałam czy zdążę i czy dam radę, jak to będzie wyglądało itp. Z drugiej strony organizm zaczyna przygotowywać się do porodu już bardziej "szczegółowo". Najgorzej było u mnie w okresie połogowym gdzie chciało mi się płakać na przemian i śmiać się, byłam silna a potem za chwile słaba. Wszystko będzie dobrze. Najbliżsi to rozumieją że jesteś w ciązy i masz prawo do tego, że nie czuje się dobrze w danym dniu. Ciąża tak wiele zmienia:)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ