X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr zmiana nastroju przed porodem
Odpowiedz

zmiana nastroju przed porodem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, głównie do dziewczyn, które rodziły już wcześniej dzieci i mają w tym temacie doświadczenie. Od kilku dni zauważyłam totalną zmianę w swoim samopoczuciu i nastroju. Brakuje mi sił, mam chandrę i duży apetyt, którego wcześniej u siebie nie zauważyłam. Najbardziej jednak przeszkadza mi przygnębienie, które dopadło mnie w zasadzie z dnia na dzień. W związku z tym zastanawiam się czy może to być zmiana nastroju zwiastująca poród? Jestem w 35 tc, ale mam już bardzo częste skurcze brzucha (właściwie odnoszę wrażenie, że brzuch jest cały czas napięty i twardy jak kamień). Pojawiły się też dziwne kłujące bóle w dole brzucha i typowo miesiączkowe pobolewanie podbrzusza.

Maracuja
  • pakima Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne zbliża się poród, ja w zasadzie to czekałam aż się dziecko pierwsze urodzi i czekałam jak na szpilkach, byłam zła że jeszcze nie dzisiaj się urodzi. Stres bo nie wiedziałam czy zdążę i czy dam radę, jak to będzie wyglądało itp. Z drugiej strony organizm zaczyna przygotowywać się do porodu już bardziej "szczegółowo". Najgorzej było u mnie w okresie połogowym gdzie chciało mi się płakać na przemian i śmiać się, byłam silna a potem za chwile słaba. Wszystko będzie dobrze. Najbliżsi to rozumieją że jesteś w ciązy i masz prawo do tego, że nie czuje się dobrze w danym dniu. Ciąża tak wiele zmienia:)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ