X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Aglutynacja srednia
Odpowiedz

Aglutynacja srednia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ovu96 Nowa

Wysłany: 6 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od ponad roku staramy się o dziecko wszystkie podstawowe badania wykonałam do owulacji dochodzi
    Wyniki partnera
    Abstynencja płciowa (dni) 6 dni

Czas upłynnienia (min.) 20

Objętość (ml) 3.2 ml

PH 8.10

Aglutynacja średnia

Komórki okrągłe (min/ml) <5 mln/

Leukocyty* <1 mln/ml

Ocena liczby plemników

Liczba plemników w 1 ml ejakulatu

66,3 mln/ml

Całkowita liczba plemników w ejakulacie

212,0 mln/ejak.

Analiza ruchu plemników

Plemniki o ruchu progresywnym (typ A+B). 44%

Plemniki o ruchu nieprogresywnym (typ C)
    21%

Plemniki nieruchome (typ D)

35%

Ruchliwość (typ A+B+C)

65%

Liczba plemników progresywnych (typ A+B)

29,1 mln/ml

Morfologia plemników

Plemniki o prawidłowej budowie 9%

Martwi mnie ta aglutynacja czy to może być przyczyną czy powinien to skonsultować z urologiem?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ