Androlog w Warszawie
-
WIADOMOŚĆ
-
Edziuuuuuuuunia wrote:My byliśmy u Kapuścińskiego (nie w Novum) ale teraz chcemy iść do Novum i zastanawiam się czy nie zmienić na Wolskiego. W zasadzie zacząć bo do Kapuścińskiego poszliśmy jako do urologa i powiedział nam że nie może nam nic więcej powiedzieć o andrologii bo podpisał lojalke z Novum.
Widze, że zazwyczaj Wolski jest polacany i chyba do niego się udamy jednak.
Dziewczyny Bizona, Kattalina a wy byłyście już u Wolskiego?
Badanie nasienia robimy w piątek, a wizyta u Wolskiego za 2 tyg. Teraz robimy tez usg i hormony, zeby z calym pakietem badan pójść.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
a jakie hormony będziecie robić?
My badanie robimy w czwartek.
Badania też robicie w Novum czy gdzieś indziej?
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
My badanie nasienia będziemy robić w końcu w invicta pewnie. Dostałam maila od of z potwierdzeniem zakwalifikowania do bezpłatnej wizyty tam i rabatu na badania dziwne by było gdybym się nie załapała teraz tylko wypełnić jakiś formularz i czekać na umówienie wizyty w klinice w sumie pal licho tę wizytę, na cuda wianki nie liczę. Ale AMH i badanie nasienia połowę taniej to już sympatyczna sprawa
-
My też się zakwalifikowaliśmy i idziemy w przyszłym tygodniu, też pewnie skorzystamy ze zniżki na badania tylko zrobimy je w marcu bo dziś mąż robił już
Buko lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
Edziuuuuuuuunia wrote:a jakie hormony będziecie robić?
My badanie robimy w czwartek.
Badania też robicie w Novum czy gdzieś indziej?
Sorki że dopiero teraz odpisuję.
Horomony do zbadania to : TSH, FT4, FSH, LH, Prolaktyna i testosteron.
Póki co jesteśmy po powtórce badań nasienia i usg, na którym wyszło że mój ma żylaki na obu jądrach...wizyta w Novum w przyszłym tygodniu. Dowiemy się co mamy robić.
W Novum robiliśmy tylko badanie nasienia, my mamy prywane ubezpieczenie w pracy, i badania krwi, usg itp. mamy za darmo, więc robi je w innych placówkach. Dam znać po wizycie jaki jest plan na nas.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
My też krew itd robimy sami gdzie indziej Mój też ma żylaki, a twój ile mm? Mój ma 2,2 podobno jeszcze się nie kwalifikują do zabiegu. i prolaktyna wyszła za wysoka
W piąte idziemy do Invicty porównać
04.12.2015 [*] 7tc
-
Podbijam temat.
Szukamy dobrego androloga i/lub urologa w Warszawie.
Właśnie minał rok od kiedy rozpoczęliśmy starania i nadal klops. Ani razu jeszcze nie widziałam II kreseczek. U mnie wszystkie wyniki w normie, nie robiłam jedynie HSG jeszcze, co mamy w planach przed wizytą w klinice ale wcześniej trzeba przebadać Mojego.
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Polecam dr Wolskiego z Novum w Warszawie.
Bobby29 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
My idziemy do AstiMed do dr Ryszarda Kardasińskiego. Z polecania mojej ginki, ale idziemy dopiero za 1,5 miesiąca, bo po konsultacji telefonicznej z moją ginekolog zalecił narzeczonemu brać Profertil i za 1,5 miesiąca badania i dopiero na wizytę czy jest poprawa .
słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Uluś87 wrote:Mój mąż był u Dr Ryszarda Kardasińskiego wrócił zadowolony z wizyty zobaczymy jakie będą efekty leczenia
słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
U męża całe spektrum Od żylaków zaczynając : słabej ruchliwości morfologii i wadach główki również. Do tego wysokie fsh i prolaktyna. Jak na razie zlecił clostilbegyt na zbicie fsh i cyclodynon na prolaktynę. I suplementację profertilem - ale że my skomponowaliśmy sami zestaw suplementów to stwierdził, że możemy przy tym zostać bo profertil drogi
-
To
Ze 93% plemnikow ma wady glowki nie jest wielkiem problemem jesli pozostale 7% jest ok. Norma to nirma i tak tlumaczyl nam Wolski👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
ja nie jestem lekarze, ale powtarzam to co mowił mi wczoraj najlepszy w kraju androlog.
Zazwyczaj plemniki mają uszkodzone głowki wiec to nic nie pomoże.
Przy 2 stratach pomyslałabym raczej o chromatynie plemnikowej albo nawet o badaniu genetycznym ale pewnie już to przerabialiscie👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:ja nie jestem lekarze, ale powtarzam to co mowił mi wczoraj najlepszy w kraju androlog.
Zazwyczaj plemniki mają uszkodzone głowki wiec to nic nie pomoże.
Przy 2 stratach pomyslałabym raczej o chromatynie plemnikowej albo nawet o badaniu genetycznym ale pewnie już to przerabialisciesłońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc