X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie, wylanie i co?
Odpowiedz

Badanie, wylanie i co?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LekumRetum Nowa

Wysłany: 26 lutego, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Na wstępie powiem, że mam 26 lat i chcemy z partnerką starać się o dziecko w tym roku

Chcąc jak najlepiej do tego podejść zdecydowałem się do wykonania seminogramu.

Jak to w życiu bywa nie wszystko idzie zgodnie z planem i podczas oddawania próbki część nasienia wydobyła się z pojemnika na podłogę.

Może trochę głupieje ale szukam wyjaśnienia problemu wszędzie tylko nie biologicznym powodzie. Przez 10 minut przed oddaniem lekarce próbki sprzątałem, a także kilka razy ruszałem próbką w celu weryfikacji czy ilość jest właściwa

OCENA MAKROSKOPOWA:
    • Objętość: 1,0 ml (Norma: \bm{\ge 1,4} ml)
    • Czas upłynnienia: 35 min (Norma: \bm{< 60} min)
    • pH: 8,0 (Norma: \bm{\ge 7,2})
    • Barwa: Mleczna
    • Lepkość: Prawidłowa
    OCENA MIKROSKOPOWA:
    • Koncentracja plemników: 156,5 mln/ml (Norma: \bm{\ge 16} mln/ml)
    • Całkowita liczba plemników: 156,5 mln (Norma: \bm{\ge 39} mln)
    • Ruch postępowy: 0% (Norma: \bm{\ge 30\%})
    • Ruch całkowity: 1% (Norma: \bm{\ge 42\%})
    • Brak ruchu: 99%
    • Plemniki o prawidłowej budowie (morfologia): N.A. % / 0% (Norma: \bm{\ge 4\%})
    • Aglutynacja: I stopień
    • Koncentracja leukocytów: \bm{< 1} mln/ml (Norma: \bm{< 1} mln/ml)

To są wyniki. Czy jest jakaś szansa że wynik ulegnie poprawie? No kurczę 0%, to brzmi i wygląda bardzo źle i pozabawia mnie jakiejkolwiek nadziei

Może ktoś z forumowiczów był w podobnej sytuacji :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ