X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Co robić?
Odpowiedz

Co robić?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mati93 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Mam problem niestety po dwóch badaniach nasienia i wizytach w klinice Bocian udałem do się Dr Kupisia na wizycie okazało się, że mam ŻPN.
    Dodatkowo dodam, że robiłem dwa razy badanie nasienia i 0 plemników...zrobiłem również badania genetyczne tam wszystko ok. W klinice Bocian powiedziano mi, że jedynie pozostał bank dla żony.
    testosteron 2.49 ng/ml FSH 33,75 mlU/ml.
    Dr Kupis za operację ŻPN chce 15 tys. Później kolejne kilkanaście za in vitro. Pytanie czy jest u mnie jakiś sens operacji ich? Skoro nie ma żadnych plemników?
    Proszę doradźcie coś…
    Mam 32 lata już, żona 27

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mati93 wrote:
    Cześć.
    Mam problem niestety po dwóch badaniach nasienia i wizytach w klinice Bocian udałem do się Dr Kupisia na wizycie okazało się, że mam ŻPN.
    Dodatkowo dodam, że robiłem dwa razy badanie nasienia i 0 plemników...zrobiłem również badania genetyczne tam wszystko ok. W klinice Bocian powiedziano mi, że jedynie pozostał bank dla żony.
    Dr Kupis za operację ŻPN chce 15 tys. Później kolejne kilkanaście za in vitro. Pytanie czy jest u mnie jakiś sens operacji ich? Skoro nie ma żadnych plemników?
    Proszę doradźcie coś…
    Mam 32 lata już, żona 27
    Na pewno według danych może powodować to azoospermie więc warto zrobić zabieg ale przy tak wysokim fsh to może być inny problem

• utd Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuj się umówić na wizytę u doktora Wolskiego w Novum. Dla mnie każdy lekarz co odsyła od razu po nasienie dawcy, to nie jest androlog...

👩33, 🧔 33
    08.2020 - azospermia
    10.2021 - m-TESE, Novum - mamy plemniki
    11.2021 - pierwsza wizyta IVF - torbiel,
    02.2022 - punkcja torbieli
    04.2022 - I IVF, Novum, (AMH 3.16) 2 komórki, 2 zarodki, 1 podany, 2 zostawiony do 5 doby ❌04.2022 - beta 0 ❌
    06.2022 - histeroskopia, usunięcie polipa, stany zapalne w endo, amotaks
    09.2022 - II IVF (AMH 2.74) 16 komórek, 8 zarodków, 1 ❌,❄️❄️(M2, M3), ❄️❄️❄️❄️(4.1.1., 4.1.2, 4.2.2, 4.2.3)
    10.2022 - puste jajo ❌
    01.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, niepękające pęcherzyki, torbiel krwotoczna, torbiel surowicza - transfer odwołany, 02.2023 - krio - cykl sztuczny, słabe endo 7mm - transfer odwołany
    03.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, transfer bl. 4.1.1 - beta 0 ❌
    04.2023 - krio - cykl sztuczny, transfer M2
    ~ 10 dpt - II ~ 11 dpt - 500~ 13 dpt - 3 370~ 17 dpt - 10 192 ~ 25 dpt - jest ❤️
    06.2023 Pappa - Niskie ryzyka, 80-90% syn 💙
    27.12.2023 - synek na świecie ❤️
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    utd wrote:
    Może spróbuj się umówić na wizytę u doktora Wolskiego w Novum. Dla mnie każdy lekarz co odsyła od razu po nasienie dawcy, to nie jest androlog...
    U mnie pierwszy bez żadnych badań tylko po badaniu nasienia stwierdził że świnka była i musi być dawca a nic takiego nie miało miejsca. I właśnie dopiero Wolski zrobił komplet badań genetyczne z biopsja która wykazała zatrzymanie na 7 poziomie w skali johnsona. Tak że lepiej zawsze iść do innego żeby mieć dwie opinie.

• Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mati93 wrote:
    Cześć.
    Proszę doradźcie coś…
    Mam 32 lata już, żona 27
    Ja też uważam że najlepiej udać się do Novum do dr. Wolskiego. On jest największym specjalistą od azoospermii. Pamiętaj tez, ze in vitro jest finansowane z budżetu państwa, jak się wejdzie do programu. Zapraszam tutaj na grupe bezplemnikowcy-tese-mtese. Jest tam dużo informacji dotyczących różnych przypadków azoospermii.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Terten Znajoma

Wysłany: 3 stycznia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz ŻPN to dr. Wolski też Ci powie, że najpierw zabieg, potem dopiero dalsze leczenie. Miałem identyczną sytuacje.

• mati93 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terten wrote:
    Jeśli masz ŻPN to dr. Wolski też Ci powie, że najpierw zabieg, potem dopiero dalsze leczenie. Miałem identyczną sytuacje.

Jesteś po zabiegu ŻPN? Jak dalsze sprawy?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ