X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Czy urolog może?
Odpowiedz

Czy urolog może?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anastazja22 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy urolog może zlecić badania nasienia? Chodzi mi o to, że mam pakiet medyczny i dostęp do specjalistów na liście też jest urolog. Czy ma takie uprawnienia? Bo jeżeli on by dał mi takie skierowanie to za badanie zapłacił by Ubezpieczyciel a nie ja. Proszę o poradę, na infolinii ubezpieczeń ludzie nie wiedzą

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w pakietach medycznych ale na NFZ mozna uzyskac
    badania męskiego nasienia wykonywane są na koszt NFZ wyłącznie w przypadku leczenia niepłodności. Stąd też skierowanie na bezpłatne badania może wystawić tylko lekarz specjalizujący się w leczeniu niepłodności w ramach swojej pracy w placówce, która ma podpisany kontrakt z NFZ na świadczenie usług w zakresie leczenia niepłodności

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • anastazja22 Koleżanka

Wysłany: 24 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , dzięki za odp. Szukam w internecie dalej . Czy sprawami nasienia zajmuje się tez endokrynolog , urolog ? bo kurcze mam w pakiecie a nie chce wysłac męza na wizyte bez sensu . chodzi mi o badanie , ewntualne podleczenie ale nie odrazu w jakiejs klinice bezpłodnosci :):) pozdrawiam

• werni Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj idzie w listopadzie do urologa ale w de, mozesz w necie poczytac co urolog bada :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ