X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Do dziewczyn, które miały inseminację lub się na tym znają :(
Odpowiedz

Do dziewczyn, które miały inseminację lub się na tym znają :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bonita Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie proszę czy poniższe wyniki męża kwalifikują się do inseminacji domacicznej? Co Wam podpowiada rozum i doświadczenie? Czy Wasi lekarze mówili jaka powinna być minimalna liczba plemników do inseminacji?

Liczba na mililitr: 23,2 mln/ml
    Liczba w całym ejakulacie: 150,8 mln
    Ruch progresywny: 22,3 % (norma 32 %)
    w tym szybki ruch: 4,9 % (norma 25 %) i wolny ruch: 17,4 % (norma 50 %)
    Ruch całkowity: 30,6 % (norma 40 %)
    Brak ruchu: 69,4 %
    Formy prawidłowe: 4% czyli 6 mln w całym ejakulacie

Nie wiem czy z tak kiepską ruchliwością jest sens podchodzenia do tego zabiegu?

16.07.2016 - Aniołek <3
  • qosia Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem wyniki są całkiem dobre (osobiście marze o takich ;-) ).
    Wiele dziewczyn, nawet tutaj na forum, zaszło naturalnie w ciążę z o wiele gorszymi parametrami.

Ruch jest poniżej normy ale może warto jeszcze spróbować suplementacji (na ruch dobrze działa L-karnityna w dawce co najmniej 1000)?

mhsv2n0avtn4fkhw.png
  • bonita Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qosia, te wyniki widział jak do tej pory tylko mój ginekolog :( sytuację utrudnia nam fakt, że mąż pracuje w delegacji i w domu jest tylko na weekendy. Ten mój ginekolog zalecił powtórzenie badania, bo podobno jedno badanie jeszcze niczego nie przesądza...

Za tydzień mąż powtarza badania i wtedy jeśli wyjdą podobnie lub jeszcze gorzej to umówię go do urologa.

W necie naczytałam się, że najważniejszy jest ten szybki ruch, a u nas właśnie on jest najgorszy - niecałe 5% :(

A myślisz, że tą L-karnitynę może mąż brać bez konsultacji z lekarzem? Bo nie chcę żeby mu się jeszcze pogorszyło :(

16.07.2016 - Aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki są dobre jak do inseminacji. Wczoraj byłam i lekarza z wynikami męża, bardzo podobnymi ;) powiedział ze do inseminacji są dobre i chociaż mało żywych i ruch słaby to patrzy się na ilość plemników. Daj mężowi 500 mg x 4 l-karnityny, 2000 mg witaminy c, q10, kwas foliowy i witaminę d. Dwóch lekarzy nam to przepisalo.

• bonita Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Wyniki są dobre jak do inseminacji. Wczoraj byłam i lekarza z wynikami męża, bardzo podobnymi ;) powiedział ze do inseminacji są dobre i chociaż mało żywych i ruch słaby to patrzy się na ilość plemników. Daj mężowi 500 mg x 4 l-karnityny, 2000 mg witaminy c, q10, kwas foliowy i witaminę d. Dwóch lekarzy nam to przepisalo.

Dzięki za odpowiedź, to powiedz kochana co jest najważniejsze przy inseminacji? Liczebność?

16.07.2016 - Aniołek <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ