X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Do dziewczyn, które miały inseminację lub się na tym znają :(
Odpowiedz

Do dziewczyn, które miały inseminację lub się na tym znają :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bonita Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie proszę czy poniższe wyniki męża kwalifikują się do inseminacji domacicznej? Co Wam podpowiada rozum i doświadczenie? Czy Wasi lekarze mówili jaka powinna być minimalna liczba plemników do inseminacji?

Liczba na mililitr: 23,2 mln/ml
    Liczba w całym ejakulacie: 150,8 mln
    Ruch progresywny: 22,3 % (norma 32 %)
    w tym szybki ruch: 4,9 % (norma 25 %) i wolny ruch: 17,4 % (norma 50 %)
    Ruch całkowity: 30,6 % (norma 40 %)
    Brak ruchu: 69,4 %
    Formy prawidłowe: 4% czyli 6 mln w całym ejakulacie

Nie wiem czy z tak kiepską ruchliwością jest sens podchodzenia do tego zabiegu?

16.07.2016 - Aniołek <3
  • qosia Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem wyniki są całkiem dobre (osobiście marze o takich ;-) ).
    Wiele dziewczyn, nawet tutaj na forum, zaszło naturalnie w ciążę z o wiele gorszymi parametrami.

Ruch jest poniżej normy ale może warto jeszcze spróbować suplementacji (na ruch dobrze działa L-karnityna w dawce co najmniej 1000)?

mhsv2n0avtn4fkhw.png
  • bonita Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qosia, te wyniki widział jak do tej pory tylko mój ginekolog :( sytuację utrudnia nam fakt, że mąż pracuje w delegacji i w domu jest tylko na weekendy. Ten mój ginekolog zalecił powtórzenie badania, bo podobno jedno badanie jeszcze niczego nie przesądza...

Za tydzień mąż powtarza badania i wtedy jeśli wyjdą podobnie lub jeszcze gorzej to umówię go do urologa.

W necie naczytałam się, że najważniejszy jest ten szybki ruch, a u nas właśnie on jest najgorszy - niecałe 5% :(

A myślisz, że tą L-karnitynę może mąż brać bez konsultacji z lekarzem? Bo nie chcę żeby mu się jeszcze pogorszyło :(

16.07.2016 - Aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki są dobre jak do inseminacji. Wczoraj byłam i lekarza z wynikami męża, bardzo podobnymi ;) powiedział ze do inseminacji są dobre i chociaż mało żywych i ruch słaby to patrzy się na ilość plemników. Daj mężowi 500 mg x 4 l-karnityny, 2000 mg witaminy c, q10, kwas foliowy i witaminę d. Dwóch lekarzy nam to przepisalo.

• bonita Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Wyniki są dobre jak do inseminacji. Wczoraj byłam i lekarza z wynikami męża, bardzo podobnymi ;) powiedział ze do inseminacji są dobre i chociaż mało żywych i ruch słaby to patrzy się na ilość plemników. Daj mężowi 500 mg x 4 l-karnityny, 2000 mg witaminy c, q10, kwas foliowy i witaminę d. Dwóch lekarzy nam to przepisalo.

Dzięki za odpowiedź, to powiedz kochana co jest najważniejsze przy inseminacji? Liczebność?

16.07.2016 - Aniołek <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ