X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Embolizacja żylaków powrózka nasiennego/ androlog-urolog Poznań
Odpowiedz

Embolizacja żylaków powrózka nasiennego/ androlog-urolog Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Papaj Nowa

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

1. Na początek chciałem powiedzieć, że embolizację żylaków powrózka lewej strony miałem jakieś 5 lat temu. Po zabiegu w przeciągu roku miałem robione parę razy USG i wszystko OK. Z kolei mam wrażenie jakby ta żyła przez ten czas się zmieniła. Miał ktoś nawrót? W ogóle jest możliwe aby po takim czasie, jak 5 lat był nawrót skoro po roku od zabiegu było wszystko dobrze??
    2. Kolejna sprawa zapytam już na zapas. Dobry urlolog/androlog w Poznaniu?

3. No i pytanko na koniec. Z tego co czytałem, to najlepsza metoda, to mikrochirurgiczna. Dostępna w Poznaniu? W ogóle można na metodę mikrochirurgiczną na NFZ czy tylko prywatnie?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ