X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Embolizacja żylaków powrózka nasiennego/ androlog-urolog Poznań
Odpowiedz

Embolizacja żylaków powrózka nasiennego/ androlog-urolog Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Papaj Nowa

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

1. Na początek chciałem powiedzieć, że embolizację żylaków powrózka lewej strony miałem jakieś 5 lat temu. Po zabiegu w przeciągu roku miałem robione parę razy USG i wszystko OK. Z kolei mam wrażenie jakby ta żyła przez ten czas się zmieniła. Miał ktoś nawrót? W ogóle jest możliwe aby po takim czasie, jak 5 lat był nawrót skoro po roku od zabiegu było wszystko dobrze??
    2. Kolejna sprawa zapytam już na zapas. Dobry urlolog/androlog w Poznaniu?

3. No i pytanko na koniec. Z tego co czytałem, to najlepsza metoda, to mikrochirurgiczna. Dostępna w Poznaniu? W ogóle można na metodę mikrochirurgiczną na NFZ czy tylko prywatnie?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ