FertilMan Plus i Prosperm
-
Czy warto według was kupić te dwa suplementy?
Mój partner miał słabe wyniki nasienia. Głównie niska morfologia (0%) i ruch (3%).
Wiedziałam że po 3 miesiacach trzeba powtórzyć badanie i dopiero udać się do lekarza. W tym okresie partner zażywał - witamine c, lkarnitynę oraz tabletki witaminowe dla sportowców. Poza tym oczywiście zdrowsza dieta, olej z czarnuszki i orzechy.
Po 3 mc wyniki się poprawiły - morfologia o 1% a ruch o 8%. Ogólnie jeśli przeliczyć % na ilości plemników to wyniki ma niskie ale w normie. To samo powiedział androlog.
Chcę prosić was o radę czy warto inwestować w te suplementy które poleca lekarz?
Oczywiście składy mają bardzo podobne do tego co partner brał wcześniej tylko wychodzą dużo drożej.
Czy ktoś z was stosował? -
Mój mąż miał problem z lepkością nasienia.
Lekarz u którego był powiedział, że reszta wyników nie jest najgorsza i polecił mu lek Navitin. Oprócz tego stosował przez miesiąc FertilMan Plus, witaminę C, cynk, olej z wiesiołka i kwas foliowy. Pije dużo wody, a w okresie moich dni płodnych tabletki rozrzedzające.
Po dwóch latach starań udało sie zajść w ciąże, niestety biochemiczna, ale po takim czasie to jakiś przełom
Także nie wiem czy to zasługa FertilMan Plus czy połączenia go z innymi witaminami ale coś ruszyło.
Czarnuszka666 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż, brał witaminy typu Fertil Man od 1,5 roku, jednak wyniki badań spermy nie wykazały poprawy jakości nasienia byliśmy w grudniu u lekarza dr. Przybycie, stwierdził że branie tego typu witamin jest bezcelowe, nie wiem co o tym sądzić, jednak wyniki to potwierdzają, natomiast interesuje mnie ten wiesiołek i kwas foliowy oraz ten lek rozrzedzający - czy to xerelto?
-
Generalnie olej z wiesiołka sama stosuje i jest bardzo dobry na poprawę jakości śluzu, najbardziej sprawdza się taki tłoczony ale nie każdemu może odpowiadać jego smak. Jeśli chodzi o kwas foliowy to mój gin polecił zażywać zarówno mi jak i mężowi. A rozrzedzający to ACC optima.
-
Kitty_Kejt94 wrote:Generalnie olej z wiesiołka sama stosuje i jest bardzo dobry na poprawę jakości śluzu, najbardziej sprawdza się taki tłoczony ale nie każdemu może odpowiadać jego smak. Jeśli chodzi o kwas foliowy to mój gin polecił zażywać zarówno mi jak i mężowi. A rozrzedzający to ACC optima.
Ooo to ciekawe z tym ACC optima , mam pytanie Kochane czy znacie jakiegoś dobrego Endokrynologa???mój mąż ma Hashimoto, ostatnio wyniki badań wyszły nieciekawe... -
Kwietna🌺 wrote:Ooo to ciekawe z tym ACC optima , mam pytanie Kochane czy znacie jakiegoś dobrego Endokrynologa???mój mąż ma Hashimoto, ostatnio wyniki badań wyszły nieciekawe...
I to ACC akurat polecił lekarz urolog więc myśle, że może to działać- powinno się pić tylko w okresie dni płodnych
Jeśli chodzi o endokrynologa to jakie miasto ?Mariola1 lubi tę wiadomość
-
Kitty_Kejt94 wrote:I to ACC akurat polecił lekarz urolog więc myśle, że może to działać- powinno się pić tylko w okresie dni płodnych
Jeśli chodzi o endokrynologa to jakie miasto ?
Kraków, Kielce, Mielec ? Kejt jeśli jakiegoś dobrego znasz to napisz, jesteśmy w stanie pojechać wszędzie byle był naprawdę godny polecenia 🙂 -
Nie musieliśmy korzystać z pomocy endokrynologa więc niestety to nie doradzę żadnego konkretnego. Ja dużo opinii na temat lekarzy czytam na Znanylekarz.pl i nie zawiodłam się, także możesz sobie tam popatrzeć może akurat ktoś Wam wpadnie w oko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 10:11
-
Czyli ogólnie ten FertilMan może pomóc ale nie musi. W sumie zanim poszliśmy do androloga to kupiłam partnerowi suplementy w sklepie dla sportowców. Multiplex VitaMin z olimpu i lkarnityne tez u nich. Wychodzi taniej a skład ma nawet lepszy niż ten Fertil.
A czy ktoś z was stosował Prosperm?
To w sumie ziołowy lek na zakażenia układu płciowego. Czasem jakaś ukryta infekcja która nie daje objawów może obniżać jakość nasienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 13:36
-
Generalnie to na każdego wszystko może różne działać i nie ma zasady, że dany lek pomaga wszystkim. Trzeba wypróbować na sobie
Jeśli chodzi o ten Prosperm to nie stosowaliśmy ale ja miałam infekcje i moja gin przepisała leki i dla mnie i dla męża. Od tamtego czasu problem infekcji ustał choć wcześniej faktycznie często mi się zdążały. Może to też w naszym przypadku przyczyniło się do poprawy jakości nasienia. -
Dziewczyny, a czy może któraś wypróbowała już na partnerze ten suplement?
Ciężko o jakiekolwiek opinie w necie 😊👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Kitty_Kejt94 wrote:Mój mąż miał problem z lepkością nasienia.
Lekarz u którego był powiedział, że reszta wyników nie jest najgorsza i polecił mu lek Navitin. Oprócz tego stosował przez miesiąc FertilMan Plus, witaminę C, cynk, olej z wiesiołka i kwas foliowy. Pije dużo wody, a w okresie moich dni płodnych tabletki rozrzedzające.
Po dwóch latach starań udało sie zajść w ciąże, niestety biochemiczna, ale po takim czasie to jakiś przełom
Także nie wiem czy to zasługa FertilMan Plus czy połączenia go z innymi witaminami ale coś ruszyło.
Hej, możesz konkretnie napisać jakie tabletki rozrzedzające zażywał twój mąż?Starania od 2018r
Po drodze w 2019r - poronienie 13tc / zespół turnera, biopsja kosmówki + mikromacierze - genetycznie ok
2021r - endo I/II stopnia - laparoskopia - wszystko w normie.
2021r - słabe nasienie
2022r- bardzo słabe nasienie
2023r- ciut lepsze nasienie
29.11.23 - punkcja z 5 komórek - 1 zarodek
EMBRACE - wynik nieinformatywny
Transfer odroczony zbyt duży progesteron... -
Najlepiej skompletować sobie zestaw wszystkich witamin z fertilmana ale osobno. Brałem fertilman ponad pół roku i mi nie pomógł. Zmieniłem na osobny zestaw skompletowany ze swansona i drgnelo. Idealnie nie jest ale coś się dzieje. Mogę napisać co i w jakich dawkach biorę jeśli ktoś będzie chciał. Trzeba wziąć pod uwagę że jednej osobie pomoże a drugiej niekoniecznie.
Daisy90 lubi tę wiadomość
-
Adam wrote:Najlepiej skompletować sobie zestaw wszystkich witamin z fertilmana ale osobno. Brałem fertilman ponad pół roku i mi nie pomógł. Zmieniłem na osobny zestaw skompletowany ze swansona i drgnelo. Idealnie nie jest ale coś się dzieje. Mogę napisać co i w jakich dawkach biorę jeśli ktoś będzie chciał. Trzeba wziąć pod uwagę że jednej osobie pomoże a drugiej niekoniecznie.
Edith 19 lubi tę wiadomość
👨- ciężki OAT ❌
👩🏼 - AMH 7,26
- PCOS ❌️
1 IVF VI.2024 ❌️ - brak zarodków
2 IVF IX.2024 🙏 -
Fioletowa11 wrote:Czy warto według was kupić te dwa suplementy?
Mój partner miał słabe wyniki nasienia. Głównie niska morfologia (0%) i ruch (3%).
Wiedziałam że po 3 miesiacach trzeba powtórzyć badanie i dopiero udać się do lekarza. W tym okresie partner zażywał - witamine c, lkarnitynę oraz tabletki witaminowe dla sportowców. Poza tym oczywiście zdrowsza dieta, olej z czarnuszki i orzechy.
Po 3 mc wyniki się poprawiły - morfologia o 1% a ruch o 8%. Ogólnie jeśli przeliczyć % na ilości plemników to wyniki ma niskie ale w normie. To samo powiedział androlog.
Chcę prosić was o radę czy warto inwestować w te suplementy które poleca lekarz?
Oczywiście składy mają bardzo podobne do tego co partner brał wcześniej tylko wychodzą dużo drożej.
Czy ktoś z was stosował?Ania 89 lubi tę wiadomość
-