X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy FertilMan Plus i Prosperm
Odpowiedz

FertilMan Plus i Prosperm

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fioletowa11 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy warto według was kupić te dwa suplementy?

Mój partner miał słabe wyniki nasienia. Głównie niska morfologia (0%) i ruch (3%).
    Wiedziałam że po 3 miesiacach trzeba powtórzyć badanie i dopiero udać się do lekarza. W tym okresie partner zażywał - witamine c, lkarnitynę oraz tabletki witaminowe dla sportowców. Poza tym oczywiście zdrowsza dieta, olej z czarnuszki i orzechy.
    Po 3 mc wyniki się poprawiły - morfologia o 1% a ruch o 8%. Ogólnie jeśli przeliczyć % na ilości plemników to wyniki ma niskie ale w normie. To samo powiedział androlog.

Chcę prosić was o radę czy warto inwestować w te suplementy które poleca lekarz?
    Oczywiście składy mają bardzo podobne do tego co partner brał wcześniej tylko wychodzą dużo drożej.
    Czy ktoś z was stosował?

• Kitty_Kejt94 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał problem z lepkością nasienia.
    Lekarz u którego był powiedział, że reszta wyników nie jest najgorsza i polecił mu lek Navitin. Oprócz tego stosował przez miesiąc FertilMan Plus, witaminę C, cynk, olej z wiesiołka i kwas foliowy. Pije dużo wody, a w okresie moich dni płodnych tabletki rozrzedzające.
    Po dwóch latach starań udało sie zajść w ciąże, niestety biochemiczna, ale po takim czasie to jakiś przełom :)
    Także nie wiem czy to zasługa FertilMan Plus czy połączenia go z innymi witaminami ale coś ruszyło.

Czarnuszka666 lubi tę wiadomość

• Kwietna🌺 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż, brał witaminy typu Fertil Man od 1,5 roku, jednak wyniki badań spermy nie wykazały poprawy jakości nasienia :( byliśmy w grudniu u lekarza dr. Przybycie, stwierdził że branie tego typu witamin jest bezcelowe, nie wiem co o tym sądzić, jednak wyniki to potwierdzają, natomiast interesuje mnie ten wiesiołek i kwas foliowy oraz ten lek rozrzedzający - czy to xerelto?

Wysłany: 9 stycznia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie olej z wiesiołka sama stosuje i jest bardzo dobry na poprawę jakości śluzu, najbardziej sprawdza się taki tłoczony ale nie każdemu może odpowiadać jego smak. Jeśli chodzi o kwas foliowy to mój gin polecił zażywać zarówno mi jak i mężowi. A rozrzedzający to ACC optima.

• Kwietna🌺 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty_Kejt94 wrote:
    Generalnie olej z wiesiołka sama stosuje i jest bardzo dobry na poprawę jakości śluzu, najbardziej sprawdza się taki tłoczony ale nie każdemu może odpowiadać jego smak. Jeśli chodzi o kwas foliowy to mój gin polecił zażywać zarówno mi jak i mężowi. A rozrzedzający to ACC optima.

Ooo to ciekawe z tym ACC optima , mam pytanie Kochane czy znacie jakiegoś dobrego Endokrynologa???mój mąż ma Hashimoto, ostatnio wyniki badań wyszły nieciekawe...

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietna🌺 wrote:
    Ooo to ciekawe z tym ACC optima , mam pytanie Kochane czy znacie jakiegoś dobrego Endokrynologa???mój mąż ma Hashimoto, ostatnio wyniki badań wyszły nieciekawe...

I to ACC akurat polecił lekarz urolog więc myśle, że może to działać- powinno się pić tylko w okresie dni płodnych :)

Jeśli chodzi o endokrynologa to jakie miasto ?

Mariola1 lubi tę wiadomość

• Kwietna🌺 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty_Kejt94 wrote:
    I to ACC akurat polecił lekarz urolog więc myśle, że może to działać- powinno się pić tylko w okresie dni płodnych :)

Jeśli chodzi o endokrynologa to jakie miasto ?

Kraków, Kielce, Mielec ? Kejt jeśli jakiegoś dobrego znasz to napisz, jesteśmy w stanie pojechać wszędzie byle był naprawdę godny polecenia 🙂

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musieliśmy korzystać z pomocy endokrynologa więc niestety to nie doradzę żadnego konkretnego. Ja dużo opinii na temat lekarzy czytam na Znanylekarz.pl i nie zawiodłam się, także możesz sobie tam popatrzeć może akurat ktoś Wam wpadnie w oko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 10:11

• Fioletowa11 Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ogólnie ten FertilMan może pomóc ale nie musi. W sumie zanim poszliśmy do androloga to kupiłam partnerowi suplementy w sklepie dla sportowców. Multiplex VitaMin z olimpu i lkarnityne tez u nich. Wychodzi taniej a skład ma nawet lepszy niż ten Fertil.

A czy ktoś z was stosował Prosperm?
    To w sumie ziołowy lek na zakażenia układu płciowego. Czasem jakaś ukryta infekcja która nie daje objawów może obniżać jakość nasienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 13:36

Wysłany: 12 stycznia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to na każdego wszystko może różne działać i nie ma zasady, że dany lek pomaga wszystkim. Trzeba wypróbować na sobie :)
    Jeśli chodzi o ten Prosperm to nie stosowaliśmy ale ja miałam infekcje i moja gin przepisała leki i dla mnie i dla męża. Od tamtego czasu problem infekcji ustał choć wcześniej faktycznie często mi się zdążały. Może to też w naszym przypadku przyczyniło się do poprawy jakości nasienia.

• Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy może któraś wypróbowała już na partnerze ten suplement?

16a1afd25332.jpg

Ciężko o jakiekolwiek opinie w necie 😊

👩‍💼 30 lat
    💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 początek starań o 2 👶
    01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
  • Mariola1 Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Panią Doktor Agatę Jabrocka Hybel przyjmuje w Krakowie i również w Nowym Sączu

• Czarnuszka666 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty_Kejt94 wrote:
    Mój mąż miał problem z lepkością nasienia.
    Lekarz u którego był powiedział, że reszta wyników nie jest najgorsza i polecił mu lek Navitin. Oprócz tego stosował przez miesiąc FertilMan Plus, witaminę C, cynk, olej z wiesiołka i kwas foliowy. Pije dużo wody, a w okresie moich dni płodnych tabletki rozrzedzające.
    Po dwóch latach starań udało sie zajść w ciąże, niestety biochemiczna, ale po takim czasie to jakiś przełom :)
    Także nie wiem czy to zasługa FertilMan Plus czy połączenia go z innymi witaminami ale coś ruszyło.

Hej, możesz konkretnie napisać jakie tabletki rozrzedzające zażywał twój mąż?

Starania od 2018r
    Po drodze w 2019r - poronienie 13tc / zespół turnera, biopsja kosmówki + mikromacierze - genetycznie ok
    2021r - endo I/II stopnia - laparoskopia - wszystko w normie.
    2021r - słabe nasienie
    2022r- bardzo słabe nasienie
    2023r- ciut lepsze nasienie
    29.11.23 - punkcja z 5 komórek - 1 zarodek <3
    EMBRACE - wynik nieinformatywny
    Transfer odroczony zbyt duży progesteron...
  • Adam Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka666 wrote:
    Najczęściej można się spotkać z Polifilin prolongatum. Brałem. Nic nie dały.

• Adam Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej skompletować sobie zestaw wszystkich witamin z fertilmana ale osobno. Brałem fertilman ponad pół roku i mi nie pomógł. Zmieniłem na osobny zestaw skompletowany ze swansona i drgnelo. Idealnie nie jest ale coś się dzieje. Mogę napisać co i w jakich dawkach biorę jeśli ktoś będzie chciał. Trzeba wziąć pod uwagę że jednej osobie pomoże a drugiej niekoniecznie.

Daisy90 lubi tę wiadomość

• Daisy90 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam wrote:
    Najlepiej skompletować sobie zestaw wszystkich witamin z fertilmana ale osobno. Brałem fertilman ponad pół roku i mi nie pomógł. Zmieniłem na osobny zestaw skompletowany ze swansona i drgnelo. Idealnie nie jest ale coś się dzieje. Mogę napisać co i w jakich dawkach biorę jeśli ktoś będzie chciał. Trzeba wziąć pod uwagę że jednej osobie pomoże a drugiej niekoniecznie.
    Adamie, podziel się proszę Twoim zestawem supli i ich dawką :)

Edith 19 lubi tę wiadomość

👨- ciężki OAT ❌

👩🏼‍ - AMH 7,26
    - PCOS ❌️

1 IVF VI.2024 ❌️ - brak zarodków
    2 IVF IX.2024 🙏

Wysłany: 14 lutego 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka666 wrote:

Lekarz zalecił ACC Optima ale tylko brał je w okresie moich dni płodnych :)

• Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fioletowa11 wrote:
    Czy warto według was kupić te dwa suplementy?

Mój partner miał słabe wyniki nasienia. Głównie niska morfologia (0%) i ruch (3%).
    Wiedziałam że po 3 miesiacach trzeba powtórzyć badanie i dopiero udać się do lekarza. W tym okresie partner zażywał - witamine c, lkarnitynę oraz tabletki witaminowe dla sportowców. Poza tym oczywiście zdrowsza dieta, olej z czarnuszki i orzechy.
    Po 3 mc wyniki się poprawiły - morfologia o 1% a ruch o 8%. Ogólnie jeśli przeliczyć % na ilości plemników to wyniki ma niskie ale w normie. To samo powiedział androlog.

Chcę prosić was o radę czy warto inwestować w te suplementy które poleca lekarz?
    Oczywiście składy mają bardzo podobne do tego co partner brał wcześniej tylko wychodzą dużo drożej.
    Czy ktoś z was stosował?
    Szkoda kasy są to takie znikome dawki za duże pieniądze ....lepiej zainwestować w warzywa owoce Sport i mniej stresu.Wystarczy kwas foliowy, Wit d, cynk ,selen.

Ania 89 lubi tę wiadomość

• Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam plastry chłodzące mosznę 14 sztuk.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ