Mąż po chemioterapi
-
A czymaz przed chemioterapia nie mia pobieraneg nasienia ?? bo w wielu takich sytuacjach pobiera sie przed i zamraza wiem ze jest jedna dziewczyna na forum ktorej maz jest po chemii.. zapytaj na badaniu nasienia na pewno sie odezwie
-
Oczywiście lekarze proponowali takie rozwiązanie, ale niestety mąż miał wtedy złamanie patologiczne kości udowej i nie było szans na to aby zawieść nasienie do poznania, było to ponad 150 km od miejscowości w której był wtedy w szpitalu...sytuacja była tak nagła...zresztą maż był wtedy w takim stanie, że nie chciał...myślę, że wtedy nie myślał, że kiedykolwiek z tego wyjdzie...
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Asiu w takim razie spokojnie niech wszytsko sie ulozy.zrobcie badanie nasienia zobaczycie co wyjdzie
Mozesz zadac pytanie do Dr Wolskiego na Nasz-bocian.pl on Wam odpowie tylko musisz mu podac dokladne dane co przechodzil.. doktor jest bardzo fajny i odpowiada bez problemu ..on wam powie jakie badania zrobicasiaP lubi tę wiadomość
-
Cześć Asiu, nie zawsze chemioterapiia rzutuje na płodność.
Co prawda jestem kobietą, ale też po wielu chemioterapiach i zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem
Wszyscy moi znajomi ze szpitala mają już dzieci, faceci także, wiec głowa do góry, będzie dobrze! ))
PozdrowieniaasiaP lubi tę wiadomość
-
Witam. Mój mąż zakończył leczenie 6 miesięcy temu. Nie staramy się póki co bo lekarz powiedział, że minimum rok należy odczekać, ale spóźnił mi się okres ostatnio i najadłam się trochę strachu. Miło było by przeczytać, że komuś się udało i nie trwało to wieki. Co prawda mamy w domu 2 letniego Łobuza, ale chcielibyśmy rodzeństwo dla niego ☺ Czekam na jakieś aktualne relacje.Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
Grudzień 2017 - Zdrowy Chłopiec
Wiosna 2019 - Mąż po chemioterapii
Marzec 2021 - Puste jajo -
Super. Ale chyba wszystko zależy od rodzaju chemii. Nam lekarz powiedział, że pół roku od zakończenia leczenia chemia jest jeszcze w organizmie, a kolejne pół roku na regenerację. Mąż za dwa tygodnie idzie na kontrolę do poradni onkologicznej więc jeszcze podpyta lekarza. Jakoś nie mam zamiaru żyć w strachu za każdym razem jak okres się spóźni 😉Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
Dynka wrote:Super. Ale chyba wszystko zależy od rodzaju chemii. Nam lekarz powiedział, że pół roku od zakończenia leczenia chemia jest jeszcze w organizmie, a kolejne pół roku na regenerację. Mąż za dwa tygodnie idzie na kontrolę do poradni onkologicznej więc jeszcze podpyta lekarza. Jakoś nie mam zamiaru żyć w strachu za każdym razem jak okres się spóźni 😉
Dynka, a jaką dawkę chemii brał twój mąż? I jak długo ją brał? -
Był 4 razy w szpitalu i przez 5 dni dostawał chemię. Miał 21 dni przerwy między seriami. Lekarz mówił, że to bardzo silna chemia i płodność może wrócić nawet po kilku latach, ale ten rok czasu to minimum jakie trzeba odczekać. Planujemy po nowym roku zrobić badania nasienia i zobaczymy wtedy co i jak.Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc