X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Mikrodelecja AZFc
Odpowiedz

Mikrodelecja AZFc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cytrynowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czy ktoś może podchodził do ICSI z problemem mikrodelecji AZFc? Gdzie się liczyliście? Jakie macie doświadczenia? Czy udało Wam się zajść w ciąże? Może się ktoś znajdzie, mało informacji na ten temat na forach i czuję się trochę osamotniona i zagubiona, mimo, że leczymy się już w konkretnej klinice.

Kryptozoospermia

7.2018 I ICSI :(

2.2019 II ICSI :)

5.11.2019 💙
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa wrote:
    Witam,
    Czy ktoś może podchodził do ICSI z problemem mikrodelecji AZFc? Gdzie się liczyliście? Jakie macie doświadczenia? Czy udało Wam się zajść w ciąże? Może się ktoś znajdzie, mało informacji na ten temat na forach i czuję się trochę osamotniona i zagubiona, mimo, że leczymy się już w konkretnej klinice.

Możesz mi napisać jaki dokładnie mieliście wynik (notatkę) tego AZF?? Pytam bo my mamy: "W analizowanym preparacie DNA pacjenta stwierdzono obecność wszystkich wyżej wymienionych sekwencji."

Więc nie wiem czy one są bo są ale nie szkodzą, czy są i bardzo źle że są i przez to nam się nie udaje.

Jesteśmy przed ICSI.

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ