X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Mikrodelecja AZFc
Odpowiedz

Mikrodelecja AZFc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cytrynowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czy ktoś może podchodził do ICSI z problemem mikrodelecji AZFc? Gdzie się liczyliście? Jakie macie doświadczenia? Czy udało Wam się zajść w ciąże? Może się ktoś znajdzie, mało informacji na ten temat na forach i czuję się trochę osamotniona i zagubiona, mimo, że leczymy się już w konkretnej klinice.

Kryptozoospermia

7.2018 I ICSI :(

2.2019 II ICSI :)

5.11.2019 💙
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa wrote:
    Witam,
    Czy ktoś może podchodził do ICSI z problemem mikrodelecji AZFc? Gdzie się liczyliście? Jakie macie doświadczenia? Czy udało Wam się zajść w ciąże? Może się ktoś znajdzie, mało informacji na ten temat na forach i czuję się trochę osamotniona i zagubiona, mimo, że leczymy się już w konkretnej klinice.

Możesz mi napisać jaki dokładnie mieliście wynik (notatkę) tego AZF?? Pytam bo my mamy: "W analizowanym preparacie DNA pacjenta stwierdzono obecność wszystkich wyżej wymienionych sekwencji."

Więc nie wiem czy one są bo są ale nie szkodzą, czy są i bardzo źle że są i przez to nam się nie udaje.

Jesteśmy przed ICSI.

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ