porównanie wyników
-
teraz przedstawie Wam dwa wyniki badań moje robione w tej samej Klinice w odstępie czasu 8 dni nie będę podawać zakresów referencyjnych chyba ze będziecie chciały
pierwsze badanie:
koncentracja: 4,99 mln/ml
koncentracja (całkowita liczba w ejakulacie): 7,48 mln/ejakulat
plemniki żywe: 84%
ruch postępowy 27,94%
morfologia: 2%
drugie badanie:
koncentracja: 20,16 mln/ml
koncentracja (całkowita liczba w ejakulacie): 70,57 mln/ejakulat
plemniki żywe: 74%
ruch postępowy 45,50%
morfologia: 3%
tak potrafią zmienić się wyniki w przeciagu 8 dni...Nadia, Macierzanka:), kiti, maximka84, frutka, Lenuś, Asiulek, Helenka_mała lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Nadia wrote:Oj kochana, dajesz nadzieje:)
To zdradze Ci jeszcze coś oba badania były robione w kwietniu tego roku a jak wiadomo cykli szczęśliwy miałam własnie ten kwietniowo/majowy jak widać trzeba walczyć bo wszystko zmienia się jak w kalejdoskopiekiti, Nadia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
o kurcze ale różnica! Aż mi się humor poprawił
Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny odebraliśmy wyniki...... i jestem załamana!!!!
Abstynencja seksualna 10 dni
koncentracja 48,5 /ml
ruchliwość (ruch postępowy) 24%
ale morfologia mnie załamała ZERO prawidłowych plemników przy normie 4%!
Czy to definitywnie skreśla naszą szansę? Lekarz próbował nas pocieszać i twierdził że to pierwsze badanie i w styczniu musimy powtarzać żeby wynik był wiarygodny. Zaczął mówić że jeżeli 2 wyjdzie tak samo pozostaje zapłodnienie pozaustrojowe czy coś takiego. Dał leki i kazał czekać do stycznia.
Macie większą wiedzę na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 18:36
-
Ilcia wrote:Dziewczyny odebraliśmy wyniki...... i jestem załamana!!!!
Abstynencja seksualna 10 dni
koncentracja 48,5 /ml
ruchliwość (ruch postępowy) 24%
ale morfologia mnie załamała ZERO prawidłowych plemników przy normie 4%!
Czy to definitywnie skreśla naszą szansę? Lekarz próbował nas pocieszać i twierdził że to pierwsze badanie i w styczniu musimy powtarzać żeby wynik był wiarygodny. Zaczął mówić że jeżeli 2 wyjdzie tak samo pozostaje zapłodnienie pozaustrojowe czy coś takiego. Dał leki i kazał czekać do stycznia.
Macie większą wiedzę na ten temat?
przedewszystkim abstynencja zdecydowanie za duża jeśli u Was faktycznie problemem jest morfologia zaleca sie aby abstynecja była około 3 dni...
wynik zazwyczaj powtarza sie po 4 tygodniach jeśli było to pierwsze badanie i po 3 miesiacach (chyba ze lekarz ma inny plan) po wczesniejszym braniu suplementów...
a jak reszta wyników aglutynacja, lepkość, żywotnosć czy objętosć czy w nasieniu wykryto leukocyty...
następne pytanie czy lekarz zlecił zrobienie badania hormonów, zrobił usg i zbadał prostate?
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnya gdzie mąż trzyma telefon?
ja swego usiłuje przestawić na inne miejsce niż kieszeń z przodu w spodniach,
mój wiecznie łapie infekcje i jest urodzonym pesymistą,
też walczę z tym,
właśnie otrząsamy się po pierwszych wynikach i opracowujemy plan działania,
weź d. w garść i zaplanuj najbliższe ok 72 dni, bo tyle trwa wytwarzanie plemników,
proste -
nick nieaktualnyupłynnienie
prawidłowe do 60 min
konsystencja płyn płyn
lepkosc <1 cm 0 1,00
objetosc ejakulatu 4,8 ml 1,5 5,00 ~
pH 7,6 7,2 8,00 ~
liczba plemników 1,2 mln/ml 15 120,00 L
ruch postepowy 27 % 32 L
- szybki postepowy 10
ruch oscylujacy 15
ilosc plemników prawidłowych 4 % 4
plemniki patologiczne 96 % 96,00 ~
-patologia główki 96
-patologia wstawki 42
-patologia witki 13
-plemniki niedojrzałe 1
aglutynacja 0 % 0 10,00
agregacja 0 % 0 10,00 ~
komórki okragłe <5 mln/ml 0 5,00
liczba leukocytów <0,1 mln/ml 0 1,00
liczba komórek spermatogenezy <0,1 mln/ml 0 1,00
VIABILITY (plemniki ¿ywe) 73 % 58
HOST 62 % 58
uwagi: -
>> Wyrazna atrofia nasienia! -
nick nieaktualnytak więc Ilcia, każdy ma swój ból i swoją nadzieję, ja nie odpuszczam i zawalczę o dziecko, moja teściowa "postarała się", by dojrzewający syn zaraził się świnką, a wcześniej niszczyła go w życiu płodowym papierosami i kawą, no i dostał mi się taki element i właśnie wbrew wszystkiemu wydobędę z ukochanego mężczyzny ten jeden plemnik do naszego dziecka,
trzeba wierzyć,Macierzanka:), polarmiś, paulashells lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny!!! Lekarz kazał powtórzyć badanie w styczniu. Zrobimy je w klinice żeby mieć lepszą pewność. To było 1 badanie dlatego lekarz kazał najpierw je powtórzyć a później USG , badanie hormonów itp.. Jak dostaniemy 2 wynik i wyjdzie podobnie to zaczniemy się naprawdę stresować. Z tego co przeczytałam wynik potrafi się znacznie zmienić nawet po 2 tyg. Następne badanie zrobimy książkowo 3 dni abstynencji. Myśleliśmy że im dłuższa tym lepiej. Dzięki dziewczyny !!!
-
Kasiulek89 wrote:Fedra, jeśli wolno zapytać, jaką suplementację miała Twój mężczyzna w tym czasie?
salfazin, wit C i wit E...
dotego myslenie o procedurze in vitro bo był to cykl przed rozpoczęciem procedury
oczywiście w tym czasie nie pił alkoholu w żadnej ilości17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFedra nalisz, jak długo leczyliście meża z e.coli? Czy jest to bardzo trudne? i czy e.coli moze wplywać na morfologię? znowu u nas wyszła na poziomie 1% i wyszły w posiewie e.coli mimo, że liczba leukocytow w normie.. już nie wiem co o tym myśleć
-