Wynik badania - upłynienie mechaniczne
-
Kochane proszę Was o pomoc!
Jestem tutaj pierwszy raz. Przepraszam, jeśli już podobne pytanie padło. Starałam się szukać odpowiedzi, żeby się nie powtarzać ale nie znalazłam więc piszę.
Odebraliśmy dzisiaj wyniki męża. W zasadzie są bardzo dobre poza:
"Czas upłynnienia * <min do 60> oraz
Sposób upłynnienia mechaniczne ! <samoistne>"
W nawiasach umieściłam wartości referencyjne.
Czas upłynnienia w wyniku męża to * (co to znaczy?) oraz sposób upłynnienia to mechaniczny z !
Czy któraś z Was może wie o co chodzi? Jak mogę to zinterpretować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
*2010 Nasze Cudowne Szczęście poczęte w pierwszym cyklu
*2014 do teraz - starania o rodzeństwo dla Braciszka... i nic
Widocznie tak ma być... -
Mój mąż też tak miał, po wizycie u lekarza padło hasło :tylko inseminacja, nie da rady naturalnie, u nas od razu załamanka. Poczekalismy, poczytałam i mąż zaczął pić więcej wody i do owu brał acc 600 2 razy dziennie. Teraz? Uplynnienie 10min
katberry lubi tę wiadomość
Starania od kwiecień 2016.
Czerwiec 2017-HSG,uzyskana droznosc.
Hashimoto
Problem męski, głównie z ruchliwoscią. ŻPN
Po laparoskopii diagnostycznej- wszystko w porządku
Wysokie FSH -
nick nieaktualny
-
O rety!! Zabieram się za pilnowanie męża aby pił teraz dużo (wody )
Dziękuję Wam bardzo!!
Staramy się już ponad 4 lata*2010 Nasze Cudowne Szczęście poczęte w pierwszym cyklu
Moja gin zawsze mówiła, że z prolaktyna łatwo walczyć, więc nie ma się co przejmować. Ja też cały czas z nią walczę a Mąż się badał? Ja wysłałam mojego i okazało się, że ma żylaki i że usunięcie może pomóc... Więc czekam, chociaż już w sumie bez nadzieji... Bo nawet fakt, że z 41mln doszliśmy do 98mln nie pomógł
Hashimoto
Wysokie FSH -
Aleksandria wrote:Moja gin zawsze mówiła, że z prolaktyna łatwo walczyć, więc nie ma się co przejmować. Ja też cały czas z nią walczę a Mąż się badał? Ja wysłałam mojego i okazało się, że ma żylaki i że usunięcie może pomóc... Więc czekam, chociaż już w sumie bez nadzieji... Bo nawet fakt, że z 41mln doszliśmy do 98mln nie pomógłStarania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
Tak, badał się. U niego wychodzi że jest wszystko w porządku, poza upłynnieniem.
Ja idę do gin 7go i bede chyba musiała mieć monitoring owu.
W połowie cyklu zrobię badania z krwi.
Pierwsze dziecko udało nam się od razu praktycznie, a teraz już ponad 4 lata i nic
Dwa razy już zbijałam prolaktynę, która i tak za chwilę skoczyła.*2010 Nasze Cudowne Szczęście poczęte w pierwszym cyklu
Przez 3 miesiące czarną mace, a teraz jakiś suplement, który robi nam zielarka-zawiera zen-szen i cytryniec chiński + do tego d3 2000j i cynk. Wcześniej brał przez 8 miesięcy FertilMan us, ale wynik po nim był słaby.
Hashimoto
Wysokie FSH -
PatrycjaO wrote:Tak, badał się. U niego wychodzi że jest wszystko w porządku, poza upłynnieniem.
Ja idę do gin 7go i bede chyba musiała mieć monitoring owu.
W połowie cyklu zrobię badania z krwi.
Pierwsze dziecko udało nam się od razu praktycznie, a teraz już ponad 4 lata i nic
Dwa razy już zbijałam prolaktynę, która i tak za chwilę skoczyła.
Uplynnienie uniemozliwia plemnikom wydostanie się, więc skoro nie wiecie o innych przeszkodacg to niech pije dużo wody, acc do owulacji i wkrótce 2 krechy!
No my o pierwszą dzidzie, już się wszystkiego odechciewaPatrycjaO lubi tę wiadomość
Hashimoto
Wysokie FSH -
Aleksandria wrote:Uplynnienie uniemozliwia plemnikom wydostanie się, więc skoro nie wiecie o innych przeszkodacg to niech pije dużo wody, acc do owulacji i wkrótce 2 krechy!
No my o pierwszą dzidzie, już się wszystkiego odechciewa
Trzymam bardzo mocno kciuki! Na pewno jak usuną żylaki to się uda!!! Musi!!Aleksandria lubi tę wiadomość
*2010 Nasze Cudowne Szczęście poczęte w pierwszym cyklu
Aleksandria wrote:Dzięki kochana oby, bo nie wiem ile jeszcze dam radę :p
Póki co życzę Zdrowych, wesołych Świąt a w Nowym Roku Maluszka :**2010 Nasze Cudowne Szczęście poczęte w pierwszym cyklu
PatrycjaO wrote:Kochane proszę Was o pomoc!
Jestem tutaj pierwszy raz. Przepraszam, jeśli już podobne pytanie padło. Starałam się szukać odpowiedzi, żeby się nie powtarzać ale nie znalazłam więc piszę.
Odebraliśmy dzisiaj wyniki męża. W zasadzie są bardzo dobre poza:
"Czas upłynnienia * <min do 60> oraz
Sposób upłynnienia mechaniczne ! <samoistne>"
W nawiasach umieściłam wartości referencyjne.
Czas upłynnienia w wyniku męża to * (co to znaczy?) oraz sposób upłynnienia to mechaniczny z !
Czy któraś z Was może wie o co chodzi? Jak mogę to zinterpretować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Hej.
U nas też było w jednym badaniu upłynnienie mechaniczne. Za to w 2 innych normalne, po kilku lub kilkunastu minutach. Nie ma się co przejmować zbytnio. Tak jak dziewczyny napisały woda i ACC na kaszel lub jakiśinny syrop podczas owulacji pomaga.
Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -