SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wyniki badania nasienia - proszę o interpretacje
Odpowiedz

Wyniki badania nasienia - proszę o interpretacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mógłby zerknąć na wyniki badania mojego męża?
    Upłynnienie po 30 minutach całkowite

Objętość - 1,8 ml
    pH - 8,1
    Lepkość - prawidłowa

Koncentracja/całkowita liczba plemników - 113,5 mln/ml, 204,3 ml w ejakulacie

Ruch postępowy szybki a - 15,8 % , 17,9 mln/ml, 32,2 mln w ejakulacie

Ruch postępowy wolny b - 31,5 %, 35,7 mln/ml, 64,3 mln w ejakulacie

Ruch niepostępowy c - 15,4 %, 17,5 mln/ml, 31,4 mln w ejakulacie

Nieruchome d - 37,4 %, 42,4 mln/ml, 76,3 mln w ejakulacie

Typ a+b - 47,3%, 53,6 mln/ml, 96,5 mln w ejakulacie

Plemniki o prawidłowej budowie - 2 %
    Plemniki o nieprawidłowej budowie
    Główki - 86%
    Wstawki - 78%
    Witki - 48%
    Krople cytoplazmatyczne - 2 %

Mąż ma 27 lat. W sierpniu odkryliśmy ogromną niedoczynność tarczycy tsh 300. Testosteron w normie.

Aktualnie od 1,5 miesiąca tarczyca w normie. Ale testosteron mocno powyżej normy. Endokrynolog mówi, że ,,jądra ruszyły dlatego tak testosteron skoczył i nadrabia zaległości”. Ale nie wiem czy to racja?

Zauważyłam tez, że kiedyś było dużo więcej nasienia po stosunku niż teraz. Nie wiem gdzie szukać przyczyny?

Umówiłam męża na ponowne badanie nasienia po 5 tyg czy to ma sens?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 00:43

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ