X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wyniki badania nasienia - proszę o interpretacje
Odpowiedz

Wyniki badania nasienia - proszę o interpretacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mógłby zerknąć na wyniki badania mojego męża?
    Upłynnienie po 30 minutach całkowite

Objętość - 1,8 ml
    pH - 8,1
    Lepkość - prawidłowa

Koncentracja/całkowita liczba plemników - 113,5 mln/ml, 204,3 ml w ejakulacie

Ruch postępowy szybki a - 15,8 % , 17,9 mln/ml, 32,2 mln w ejakulacie

Ruch postępowy wolny b - 31,5 %, 35,7 mln/ml, 64,3 mln w ejakulacie

Ruch niepostępowy c - 15,4 %, 17,5 mln/ml, 31,4 mln w ejakulacie

Nieruchome d - 37,4 %, 42,4 mln/ml, 76,3 mln w ejakulacie

Typ a+b - 47,3%, 53,6 mln/ml, 96,5 mln w ejakulacie

Plemniki o prawidłowej budowie - 2 %
    Plemniki o nieprawidłowej budowie
    Główki - 86%
    Wstawki - 78%
    Witki - 48%
    Krople cytoplazmatyczne - 2 %

Mąż ma 27 lat. W sierpniu odkryliśmy ogromną niedoczynność tarczycy tsh 300. Testosteron w normie.

Aktualnie od 1,5 miesiąca tarczyca w normie. Ale testosteron mocno powyżej normy. Endokrynolog mówi, że ,,jądra ruszyły dlatego tak testosteron skoczył i nadrabia zaległości”. Ale nie wiem czy to racja?

Zauważyłam tez, że kiedyś było dużo więcej nasienia po stosunku niż teraz. Nie wiem gdzie szukać przyczyny?

Umówiłam męża na ponowne badanie nasienia po 5 tyg czy to ma sens?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 00:43

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ