X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Wyniki prośba o interpretacje
Odpowiedz

Wyniki prośba o interpretacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🥰🥳

Mam wyniki badań nasienia Męża, czy ktos może zna się na tym bardziej, zerknałby i powiedział cos ? Jak się sprawy mają? Będę meeeega wdzięczna ❤️ wizyta u androlog dopiero za miesiąc..

Z góry dziękuję baaardzo ❤️
    https://ibb.co/5X3rNyv
    https://ibb.co/8dTWcgL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2024, 16:29

• Pan_Nikt Nowa

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Według mnie to dobre wyniki. Najważniejsze parametry to ruch postępowy (a+b) i liczba całkowita. Liczba całkowita jest powyżej normy, ale dość mała, np. u mnie ostatni (najlepszy) wynik to 238 mln, ale ten parametr łatwo podbić (suplementy, tryb życia, sport), u mnie np. najniżej był  53 mln. Morfologia 8% bardzo spoko, bo to 8% z tych 116mln czyli jakieś 9.5 mln, a u mnie 1% z 238 czyli jakieś 2.5 mln więc ostatecznie gorzej. To dobre wyniki IMO.

Ola28.28 lubi tę wiadomość

• Martinasek Znajoma

Wysłany: 10 maja 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ph jest podwyższone i może to być jakaś infekcja. Najlepiej byłoby wykonać posiew nasienia aby wykluczyć infekcje. Posiew tlenowy i beztlenowy.
    Z wynikami najlepiej udać się do urologa, jeśli wyjdzie coś w wynikach.
    Takie same parametry pH wyszły u mojego męża i wyszła infekcja, urolog przepisał antybiotyk.

starania od 01.2023

24.04.2024 beta 99,93, progesteron 61,5 ng/ml
    26.04.2024 beta 214,38
    06.05.2024 poronienie samoistne

pod opieka dietetyka klinicznego od 01.2024
    04.2025 histeroskopia, wycięcie 2 polipów endometrialnych
    04.2025 zapalenie endometrium
    09.2025 HSG z lipiodolem
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ